Izegemse speelpleinen sluiten vakantie af met knipoog naar bubbelwerking

De kinderen namen 'bubbelgewijs' afscheid van de speelpleinwerking. © JC
Valentijn Dumoulein
Valentijn Dumoulein medewerker KW

De speelpleinwerking in Izegem was de voorbije zomervakantie opnieuw een schot in de roos. Op zowel de reguliere speelpleinwerking, de tienerwerking, Babbelkamp als de werking voor kinderen met een beperking, Babbeloe, beleefden ondanks alle coronamaatregelen opnieuw heel wat kinderen de tijd van hun leven. Donderdag viel er op de valreep toch een besmetting bij een van de animatoren in de bubbel bij zaal ISO te betreuren.

Meer dan 80 animatoren ontfermden zich deze zomer over de speelpleinwerkingen in de 8 bubbels. “We zijn heel tevreden dat we dit jaar in totaal 830 unieke kinderen mochten verwelkomen op de speelpleinwerking gedurende de hele zomervakantie.”

“We gingen dit jaar van vier naar maar liefst acht locaties, om zo per locatie één veilige bubbel te creëren. Heel wat bubbels waren doorheen de vakantie volzet en zo bewezen de nieuwe locaties ook hun potentieel”, vertelt schepen van jeugd Lothar Feys.

Flexibel opstellen

“De tienerwerking, die iedere namiddag plaatsvond in Kasteel Wallemote was opnieuw een succes. Tieners tussen 12 en 16 jaar genoten er van een gevarieerd aanbod tussen sport- en spelactiviteiten in een uniek kader.”

Het was in het begin wat zoeken voor iedereen, ook voor ons. De ouders moesten hun kinderen op voorhand online inschrijven, kinderen zaten in een vaste bubbel van 45 kinderen per week, animatoren in een vaste bubbel van 5 per week. Kortom, iedereen heeft zich flexibel moeten opstellen want alles was toch want anders dan de voorbije jaren.”

Toch een besmetting

Donderdag 27 augustus bleek er op de valreep toch een van de animatoren besmet. Dat was het geval in de bubbel bij zaal ISO, die meteen werd stopgezet. De jongeman testte positief na een bezoek aan het ziekenhuis voor een andere medische redenen.

De 45 kinderen uit de bubbel ondergingen nu ook een coronatest. De ouders moeten enkel veertien dagen in quarantaine als hun kind effectief besmet blijkt. De andere zeven bubbels van de speelpleinwerking konden vrijdag gewoon doorgaan.

Succesvol babbelkamp

“Ook de editie van het babbelkamp, waarbij de taalvaardigheid van kinderen gestimuleerd wordt, was een schot in de roos. De eerste twee weken van juli en de laatste twee van augustus kregen een 30-tal kinderen tussen 5 en 12 jaar iedere dag leuke activiteiten.”

“Activiteiten waarbij we rekening hielden met voldoende differentiatie in taal- en leeftijdsniveau, om het zo voor alle kinderen boeiend te houden. Nieuw dit jaar was dat het babbelkamp doorging in de gebouwen van Prizma Heilig Hart. Een veelzijdige en leuke locatie”, vertelt projectmedewerker Lisa Casier.

Volzet

“Babbeloe, onze werking voor kinderen met een beperking, was dit jaar volledig volzet. Elke dag konden 15 kinderen er hun hartje ophalen. Met deze werking hebben we in totaal 27 unieke deelnemers kunnen bereiken.”

“Iedere dag stonden zes animatoren paraat om kinderen met specifieke zorgvraag een leuke dag te bezorgen. Dit jaar ging Babbeloe voor het eerst door in de gebouwen van Prizma Zonnebloem waar we konden genieten van een goed uitgeruste accommodatie”, besluit deskundige jeugd Emma Nuyttens.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier