Internaat KSO Tielt-Ruiselede en Sint-Jozefinstituut krijgen samen 720.000 euro subsidie

© TVW
Dries Bernaert

Het internaat KSO Tielt-Ruiselede ontvangt samen met het Sint-Jozefinstituut in Tielt ruim 720.000 euro voor de aankoop van een deel van de voormalige studentenvoorzieningen van de Vives Hogeschool in de Grote Hulststraat.

Van maart tot en met mei 2019 zijn er ruim 5 miljoen euro aan subsidies toegekend voor scholenbouwprojecten in het gesubsidieerd onderwijs in West-Vlaanderen. Zo ontvangt het internaat KSO Tielt-Ruiselde samen met het Sint-Jozefinstituut in Tielt ruim 720.000 euro voor de aankoop van de voormalige studentenvoorziening van de Vives Hogeschool in Tielt.

Heuse inhaalbeweging

“Scholen en schoolgebouwen zorgen ervoor dat leraren én leerlingen de ideale omgeving hebben om te werken en te leren”, aldus Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits. “De voorbije jaren is er een heuse inhaalbeweging in scholenbouw opgestart. De voorbije legislatuur werd al in meer dan negen op de tien Vlaamse en Brusselse gemeenten een nieuwe of grondig vernieuwde school gebouwd. Van maart tot en met mei 2019 heeft AGION bijna 40 miljoen euro aan subsidies toegekend voor schoolbouwprojecten in het officieel en vrij gesubsidieerd onderwijs, waarvan ruim 5 miljoen euro voor West-Vlaamse scholen.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier