Internaat de Keiwijzer zoekt afkoeling bij springkastelen met zwembad

© (Foto LBR)
Redactie KW

Het internaat De Keiwijzer uit Poperinge organiseerde vandaag hun slotactiviteit naar aanleiding van het einde van het schooljaar. De kleinsten werden getrakteerd op springkastelen met een zwembadje. De perfecte verfrissing bij deze tropische temperaturen.

Deze coronaperiode was ook voor internaat De Keiwijzer een intense periode. “We begonnen met een 5 à 7 leerlingen en bleven ook tijdens de paasvakantie open om de kinderen op te vangen. Momenteel verblijven 8 secundaire leerlingen, 11 lagere schoolkinderen en 1 kleuter op internaat. De kinderen hadden er deugd aan om hier te kunnen zijn en wij zijn blij dat we voor die jongeren iets konden betekenen”, zegt internaatsbeheerder Marc Bailliu.

De lagere schoolkinderen die momenteel op internaat verblijven werden getrakteerd op een verfrissende afsluitactiviteit slotactiviteit: 2 springkastelen met zwembadje werden geparkeerd op de speelplaats. “Het is een leuke activiteit, maar het watergedeelte is zeker het leukste”, klinkt het bij Matthew (9). Iets dat ook Marthe (8) kan beamen. “Het was een warme dag, maar de activiteit zorgde voor verfrissing. We aten ook een ijsje en suikerspin. Het was een leuke namiddag”, zeggen Juna (10) en Cecillia (12).

“Dit is de laatste woensdagnamiddag op internaat. Zoals elk jaar organiseren we een slotactiviteit. Dit jaar was het moeilijk om op stap te gaan, dus kozen we ervoor om de activiteit naar hier te halen. Springkastelen en wat water zijn de formule voor een geslaagde namiddag bij deze tropische temperaturen”, zegt Marc. “Wel jammer voor onze secundaire internen Charlotte, Lies en Louis die nog moeten studeren voor hun examens.” Ook de achtjarige Alexandro beleefde een fantastische namiddag. “Heel leuk dat we met water kunnen spuiten op elkaar.”

Het internaat bereidt zich ondertussen voor op het volgende internaatsjaar. “De inschrijvingen lopen al binnen. Wie interesse of meer informatie wil, kan altijd contact opnemen via marc.bailliu@vsop.be.”

(LBR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier