IBO Hopsakee verhuist deze zomer naar de Veurnestraat

© MD
Redactie KW

Tegen 1 juli 2019 verhuist de buitenschoolse kinderopvang Hopsakee van het Rekhof naar de Veurnestraat 55. Voor de kinderen, ouders en begeleiders verandert er niets aan de werking.

IBO Hopsakee vindt al jaren onderdak in een voormalig schoolgebouw in het Rekhof, eigendom van het Gemeenschapsonderwijs. Schepen van Kinderopvang Loes Vandromme (CD&V): “Het Gemeenschapsonderwijs plant echter op die locatie de bouw van een nieuwe school. De werken zouden na de zomer starten met de sloop van het huidige gebouw. Daarom moest IBO Hopsakee op zoek naar een nieuwe locatie.”

De stad zocht en vond een eigen gebouw. In de komende maanden verhuizen de diensten, die nu nog huizen in de Veurnestraat 55 (voormalige politiekantoren, red.), naar een nieuwe locatie. De dienst Ruimtelijke Ordening, Milieu en Natuurontwikkeling (RMNO) trekt naar het Sociaal Huis in de Veurnestraat 22, de technische dienst neemt haar intrek in de nieuwe stadsdepot langs de Ouderdomseweg.”

“Mits de nodige aanpassingswerken (in mei en juni) kan het gebouw in de Veurnestraat 55 een uitstekende locatie worden voor de kinderopvang: het gebouw is groter dan de huidige locatie, er is een afgesloten buitenspeelruimte vooraan, er is een grote binnenspeelruimte en het gebouw grenst aan het stadspark met speelplein. Bovendien liggen het jeugdcentrum en de bibliotheek in de onmiddellijke buurt. Deze locatie blijft ook op wandelafstand liggen van alle basisscholen in het stadscentrum“, aldus nog de schepen.

Stadsdiensten en externe aannemers doen er alles aan om de aanpassingswerken klaar te hebben tegen 1 juli zodat de vakantiewerking van IBO Hopsakee tijdens de zomer al in de Veurnestraat 55 kan plaats hebben. Voor de concrete werking van IBO Hopsakee verandert er zowel voor de kinderen, de ouders als de begeleiders niets.

(AHP-FT MD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier