Huis van het Kind Meulebeke zorgt voor vrijetijdspakketten voor kwetsbare gezinnen

Schepen Danny Bossuyt, brugfiguren Ann Vanthournout en Sara Kesteloot, coördinator Nico Landuyt en burgemeester Dirk Verwilst. © foto Luc
Redactie KW

Het Huis van het Kind Meulebeke ontving van de Vlaamse Regering een projectsubsidie van 1.270,40 euro voor de aankoop van vrijetijdsmateriaal voor kinderen in een maatschappelijke kwetsbare positie. Op 1 juli leverden ze 44 vrijetijdspakketten af bij kwetsbare gezinnen.

Het Huis van het Kind Meulebeke zag op 1 januari 2019 het levenslicht. Het is een virtueel huis, een samenwerkingsverband van diensten en partners (Meulebeke, Pittem, Wingene en Ruiselede) dat kinderen, jongeren en ouders ondersteunt bij vragen rond opvoeden en opgroeien.

Bij de start van de zomervakantie geeft het Huis van het Kind Meulebeke kwetsbare kinderen een extra duwtje in de rug door hen een vrijetijdspakket aan te bieden. In samenwerking met de plaatselijke brugfiguren Sara Kesteloot en Ann Vanthournout en coördinator Nico Landuyt, werden vrijetijdspakketten samengesteld voor een geselecteerde groep van peuters, kleuters en kinderen van de lagere school.

“Ann, Sara en ikzelf hebben samen in totaal 44 pakketten klaargemaakt volgens leeftijdsgroep en geslacht. Een pakket bestaat uit leuk en boeiend knutsel-, spel- en sportmateriaal“, zegt coördinator Nico Landuyt.

Kwetsbare gezinnen

“Ann en ik volgen tijdens het schooljaar de contacten tussen de gezinnen en de school op”, geeft Sara Kesteloot mee. “Op die manier ontdekken we de kwetsbare gezinnen en kunnen we ingrijpen. Op 1 juli bezorgden we de 44 pakketten aan huis en konden we zo ook nog eens polsen naar de noden en de behoeften van de gezinnen. We bezorgen hen eveneens in de loop van het schooljaar heel wat info over de werking van ons Huis van het Kind.” (LC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier