Howest stelt vernieuwende beweeggames voor op Innovation Expo

De Endless Runner game is een interactieve beweeggame waarbij de speler virtueel door een bos loopt en onderweg allerlei obstakels moet ontwijken. © WK
Redactie KW

Op de Sportinnovatiecampus van Howest vond vrijdag de Innovation Expo plaats. Dit jaar stond die in het teken van ‘gamification’ en virtual reality: meer en meer apps en VR-toepassingen doen hun intrede in de vrijetijdsbeleving en Howest verricht op dat vlak baanbrekend werk.

“De prototypes van nieuwe sport- en beweeggames worden hier getest tijdens sportkampen en workshops. Zo weten we meteen ook wat werkt en wat niet”, zegt Tim Coppejans, coördinator van de Sportinnovatiecampus. De beleving van de game in combinatie met meer écht bewegen: dat is het opzet.

“Denk bijvoorbeeld aan een virtueel wedstrijdje roeien tegen de Belgisch kampioen, een spelletje old-school ‘pong’ op vloerprojectie, een klimtraining of bosloop in augmented reality, oefeningen doen op een virtueel snowboard,… Virtual reality is trouwens een hype waar geen leeftijd op staat; zo zijn er bijvoorbeeld ook toepassingen rond valpreventie voor senioren“, aldus nog Tim Coppejans.

Howest biedt naast een aantal gezondheidsopleidingen ook grensverleggende IT-opleidingen aan die handig inspelen op de verdere ‘gamificatie’ van onze samenleving. De hogeschool ontwikkelde zich op dat vlak tot een toonaangevend expert. “Dit is echt pionierswerk“, klinkt het.

(WK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier