Howest lanceert Fit-for-free in Brugse buurten

Het Fit-for-free-project werd vrijdag door schepen Dolores David en vertegenwoordigers van Howest voorgesteld in de Sportinnovatiecampus. © Foto WK
Redactie KW

Hogeschool West-Vlaanderen trekt in november en december drie Brugse buurten in met een uitgebreid beweegaanbod. Deze ‘Fit-for-free’-sessies zijn gratis en staan open voor iedereen.

“In het voorjaar lanceerden we vanuit de stad een oproep naar vernieuwende sportinitiatieven. Twee van de ingediende voorstellen worden nu effectief uitgevoerd: ‘Crit 8000’; een loopevent in de Brugse achterhaven op 17 november, en het ‘Fit-for-free’-project van Howest”, zegt de Brugse sportschepen Dolores David (SP.A).

Fit-for-free is een buurtgericht sportproject dat zoveel mogelijk mensen wil aanzetten tot bewegen. “Dat is en blijft immers ook de visie van de professionele bacheloropleiding Sport & Bewegen van Howest”, zegt coördinator Jorgi Swimberghe.

Uitgewerkt door de sport- en beweegcommunity van de hogeschool

Het aanbod van Fit-for-free werd uitgewerkt door Impulse, de sport- en beweegcommunity van de hogeschool. Gedurende zeven weken zal op drie verschillende locaties een veertigtal beweegsessies plaatsvinden. In het Astridpark zijn dat naschoolse sportactiviteiten voor adolescenten, aan de Sint-Janshuismolen gaat het om bootcamps voor de Brugse hogeschoolstudenten en voor de senioren wordt, in samenwerking met het woonzorgcentrum, Van Zuylen een aanbod uitgewerkt in het sportpark Gulden Kamer.

De hogeschool liet zich voor Fit-for-free inspireren door het Londense project Our Parks, in 2017 bekroond als ‘Best Community Program’.

Deelnemen aan de sessies is volledig gratis na registratie via de website www.fit-for-free.be.

(WK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier