"Even werd gevreesd dat de inschrijvingen, zoals overal in Vlaanderen, zouden sputteren, maar intussen is duidelijk dat de schoolverlaters er zin in hebben en de covid-19 pandemie achter zich willen laten", zegt algemeen directeur Lode De Geyter.

Vooral de opleidingen in het domein Mens en Welzijn doen het goed, met uitschieters zoals Biomedische Laboratoriumtechnologie (+30%), Sport en Bewegen (+50%), Toegepaste Psychologie (+25%) en Toegepaste Gezondheidswetenschappen (+40%).

Ook Verpleegkunde groeit. "Het bewijs dat er bij de jongeren toch een besef groeit dat we moeten inzetten op preventie."

Bedrijfsgerichte opleidingen blijven status quo of kennen een daling, zoals Toerisme en Recreatiemanagement en ook dat kan door de covid-19 pandemie verklaard worden. "De Informaticaopleidingen blijven status quo en na de sterke stijging van de vorige jaren, is dit een verwachte evolutie."

(PVH)

"Even werd gevreesd dat de inschrijvingen, zoals overal in Vlaanderen, zouden sputteren, maar intussen is duidelijk dat de schoolverlaters er zin in hebben en de covid-19 pandemie achter zich willen laten", zegt algemeen directeur Lode De Geyter.Vooral de opleidingen in het domein Mens en Welzijn doen het goed, met uitschieters zoals Biomedische Laboratoriumtechnologie (+30%), Sport en Bewegen (+50%), Toegepaste Psychologie (+25%) en Toegepaste Gezondheidswetenschappen (+40%).Ook Verpleegkunde groeit. "Het bewijs dat er bij de jongeren toch een besef groeit dat we moeten inzetten op preventie."Bedrijfsgerichte opleidingen blijven status quo of kennen een daling, zoals Toerisme en Recreatiemanagement en ook dat kan door de covid-19 pandemie verklaard worden. "De Informaticaopleidingen blijven status quo en na de sterke stijging van de vorige jaren, is dit een verwachte evolutie."(PVH)