Vanaf het eerste jaar konden de leerlingen al de optie 'hotel' kiezen'. Jongeren die in Vlaanderen toerisme wilden studeren, konden dat pas vanaf de tweede graad. Deze leerlingen moesten dus in de eerste twee jaar iets anders doen voor ze aan de richting toerisme konden beginnen. Vanaf nu komt daar dus in Spermalie verandering in.

"Deze nieuwe opleiding versterkt onze ambitie om verder te groeien, niet alleen als hotelschool, maar ook als toerismeschool", zegt Ann Tack, coördinator toerisme. "We laten de leerlingen de wereld ontdekken in al zijn facetten".

De leerlingen maken kennis met een recreatief en toeristisch aanbod in binnen- en buitenland. Maar ze leren ook met mensen omgaan, gasten ontvangen en begeleiden. Dit gebeurt vooral thematisch. Naast de vele doe- en beleefmomenten (fotozoektochten, een bezoek aan een vakantiewoning, het uitwerken van een excursie) is er veel aandacht voor communicatie en moderne talen. De leerlingen genieten op die manier van een brede opleiding en laat alle keuzemogelijkheden voor de toekomst open.

"Het doel van de eerste graad toerisme is goesting krijgen in toerisme, sociaal- en taalvaardig worden en een brede kijk krijgen op de wereld", aldus Ann Tack.

Wie meer informatie wil over deze nieuwe richting toerisme in de eerste graad, kan contact opnemen met Ann Tack, coördinator Toerisme Hotel- en Toerismeschool Spermalie: ann.tack@spermalie.be of 050 33 52 19.

Vanaf het eerste jaar konden de leerlingen al de optie 'hotel' kiezen'. Jongeren die in Vlaanderen toerisme wilden studeren, konden dat pas vanaf de tweede graad. Deze leerlingen moesten dus in de eerste twee jaar iets anders doen voor ze aan de richting toerisme konden beginnen. Vanaf nu komt daar dus in Spermalie verandering in. "Deze nieuwe opleiding versterkt onze ambitie om verder te groeien, niet alleen als hotelschool, maar ook als toerismeschool", zegt Ann Tack, coördinator toerisme. "We laten de leerlingen de wereld ontdekken in al zijn facetten".De leerlingen maken kennis met een recreatief en toeristisch aanbod in binnen- en buitenland. Maar ze leren ook met mensen omgaan, gasten ontvangen en begeleiden. Dit gebeurt vooral thematisch. Naast de vele doe- en beleefmomenten (fotozoektochten, een bezoek aan een vakantiewoning, het uitwerken van een excursie) is er veel aandacht voor communicatie en moderne talen. De leerlingen genieten op die manier van een brede opleiding en laat alle keuzemogelijkheden voor de toekomst open. "Het doel van de eerste graad toerisme is goesting krijgen in toerisme, sociaal- en taalvaardig worden en een brede kijk krijgen op de wereld", aldus Ann Tack.