Hij zou stoppen, maar gaat nu toch door: gemachtigd opzichter Arnold Vanhaute (77) blijft op post

Arnold Vanhaute (hier centraal tussen de collega's) gaat nog even door als gemachtigd opzichter. © MPM
Redactie KW

De ploeg gemachtigde opzichters van vrije basisschool De Graankorrel in Geluwe kunnen dan toch nog verder rekenen op hun collega en ouderdomsdeken Arnold Vanhaute (77). Normaal was het donderdagmorgen zijn allerlaatste keer als gemachtigd opzichter, maar dat was buiten zijn kinesist gerekend.

De man staat al jarenlang op de hoek van de Ieperstraat en Schoolstraat, op het druk kruispunt aan café Sint-Krispijn. Zijn collega’s Berland Verhaeghe, Dan Clicque, Marleen Dedeygere en Christof Verschaete kwamen hem donderdagmorgen in regen en wind verrassen en bedanken. Arnold zou moeten stoppen om gezondheidsreden. Maar alles kreeg plots een andere wending na overleg met zijn kinesist. “Hij gaf me de raad om toch maar verder te doen om zo onder de mensen te komen“, vertelt Arnold.

“Ik sukkel met mijn rug en ga proberen verder te doen. Twaalf jaar geleden ben ik na het volgen van een opleiding begonnen als gemachtigde opzichter. Voor De Graankorrel reed ik vroeger rond met de schoolbus en hield op school ook middagtoezicht. Drie dagen per week, op dinsdag, woensdag en donderdag, fungeer ik als gemachtigde opzichter.” (EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier