Het Open Groene in Marke in nieuw kleedje

Na een trimester voelt Nancy zich al goed thuis in de school. (Foto EDB)
Redactie KW

Nancy Sabbe (48) begon dit schooljaar als nieuwe directrice van basisschool Het Open Groene. Volgende maand kan ze een volledige nieuwbouw op het schooldomein openen.

Nancy Sabbe uit Zwevegem volgde op 1 juli Carlos Dedeurwaerder op. Hij was dertien jaar directeur van de school en ging met pensioen. “Het was een enorme overgang om hier directrice te worden, maar ik heb er nog geen minuut spijt van gehad. Het was aangenaam om de directietaak over te nemen.”

Nancy had de opleiding voor een directiefunctie gevolgd en haalde in juni 2014 haar vormingsattest. “Het meeste leer je echter toch op de werkvloer”, ondervond ze. Nancy kwam in Het Open Groene bij een warm en hecht team terecht. Na een trimester voelt ze zich al goed thuis in de school. Ze veranderde er nog niet veel. Op 26 februari is de opening voorzien van een volledige nieuwbouw. “Er komt een nieuwe polyvalente zaal die vooral dienst zal doen als turnzaal. In het gebouw zijn ook het directiesecretariaat en een nieuwe leraarskamer voorzien. Mits enkele kleine verbouwingen hopen we snel een peuterklas te maken van het vroegere directielokaal en secretariaat.”

De peuterklas is momenteel in een containerklas ondergebracht. Vier andere klassen blijven in twee containers. In de nieuwe turnzaal zal zowel bestaand als nieuw materiaal gebruikt worden. (EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier