Het nieuwe buitenspelen in Damme

De buitenschoolse kinderopvang Stekelbees in Moerkerke was vragende partij voor een renovatie van de speeltuin met natuurlijke speelelementen. © GF
Redactie KW

Stad Damme investeert momenteel in het vernieuwen van buitenspeelmogelijkheden. In Moerkerke en Den Hoorn wordt de tuin van de buitenschoolse kinderopvang Stekelbees aangepakt. In Sijsele werd de tuin van de nieuwe kinderopvang in de voormalige pastorie heraangelegd.

De investering bedraagt amper 250 euro omdat met het ‘cradle-to-cradle-principe’ wordt gewerkt. Dat houdt in dat het aanwezige hout van gerooide bomen maximaal wordt gebruikt. De werken worden door eigen stadspersoneel uitgevoerd.

Gezonde ontwikkeling

“We spelen hiermee in op de resultaten van psychologisch onderzoek dat aantoont dat spelen belangrijk is voor de gezonde ontwikkeling van de kinderen”, zegt schepen voor Groenbeleid Eveline Van Quekelberghe. “Buiten spelen en bewegen in open lucht versterkt de fysieke conditie en het immuniteitssysteem. Het helpt kinderen omgaan met risico’s en vertrouwen opbouwen om onbekende situaties in te schatten en nieuwe uitdagingen aan te gaan.”

De buitenschoolse kinderopvang Stekelbees in Moerkerke was vragende partij voor een renovatie van de speeltuin met natuurlijke speelelementen. Er werd een ruime zandbank zonder afboording aangelegd. Dat laat spelen voor klein en groter toe. Op het stevige plankenparcours kan risicoarm worden gelopen, gesprongen en gezeten worden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier