Het dak moet eraf bij jeugdhuis ‘t eXperiment in Ruddervoorde

Egon Casteleyn, Amy Roose, Sebastiaan Descheemaecker, IFnas Callewaert, Wout Maertens, Jene Werbrouck, Fleu Vansimaeys, Maarten Gysels en Sien Coulier. © Geert Stubbe
Redactie KW

Het gebouw van Jeugdhuis ‘t eXperiment in Ruddervoorde is dringend aan vernieuwing toe en om dat financieel een beetje dragelijk te houden organiseren de jongeren die er in het bestuur zitten een 24 uur marathon ten voordele van een nieuw dak. Met de toepasselijke naam: Het dak eraf.

Het gebouw op de terreinen van Ridefort staat er al een geruime tijd en ondertussen zijn er noodzakelijke dakwerken nodig om de activiteiten van het jeugdhuis ‘t Experiment in de toekomst te verzekeren. ” We hebben daarom besloten om 24 uur open te blijven met tal van activiteiten.” Weet Sien Coulier te vertellen,”

Er staat bijvoorbeeld een voetbal tornooi gepland, een gezellig ontbijt, kindergrimme en nog veel meer. Heel wat activiteiten waarmee we willen inzetten op het idee dat het jeugdhuis veel meer is dan een café voor jongeren. Zohopen we veel meer te kunnen worden dan een gewoon jeugdhuis.” Gezien ‘t eXperiment volgend weekend 24 uur open blijft hebben de initiatiefnemers ook alle buren aangesproken en hen uitgenodigd om tijdens de 24 uur marathon op een andere manier kennis te komen maken met het jeugdhuis.

Alles start op vrijdag 26/7 om 21:00 uur met een bar avond. De hele nacht blijft ‘t eXperiment open met om 3:00 uur een verrassingsactiviteit en op zaterdagochtend wordt een ontbijt geserveerd. Daarna zijn er verschillende spelletjes en in de namiddag zijn er pannenkoeken , kindergrimme, kinderdisco en is het terras open. Om 14 uur start het voetbaltornooi voor kinderen en twee uur laten voor de volwassenen. De 24 uur wordt afgesloten met een barbecue waarna de jongeren van het ‘t eXperiment hopen iets na 21:00 uur dan tevreden alles positief af te sluiten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier