Herr Seele vereeuwigt Cowboy Henk op schoolmuur in Oostende

Herr Seele en juffrouw Katrien legden donderdag de laatste hand aan het kunstwerk. © JRO
Jeffrey Roos
Jeffrey Roos Medewerker KW

Tijdens de lockdown maakte GO! Stene van de nood een deugd en fleurde de speelplaats op. Er kwamen geschilderde grondspelen, de zones werden afgebakend en er kwam een lounge met planten. Oostendenaar Herr Seele kwam donderdagmorgen de ‘final touch’ geven: een mooie muurschildering van Cowboy Henk.

“Ik heb een speciale band met de school en dat komt eigenlijk door mijn buurman Wesley Vyvey”, vertelt Herr Seele, kunstenaar en striptekenaar. “Wesley is een van de ouders van een van de leerlingen van de school en een fervent striplezer. Vorig jaar kwam ik hier zo les geven en zo leerde ik juffrouw Katrien kennen van het vierde leerjaar.”

Katrien mag meeschilderen

Juffrouw Katrien Timmerman zou het uiteraard een eer vinden om iemand als Herr Seele een prominente plaats in de school te geven. Ze mocht zelfs samen met Herr Seele mee schilderen aan het kunstwerk. “Normaal zouden we iets op de grond tekenen voor een hinkstapspel, maar het is dankzij Wesley uiteindelijk een mooie muurtekening van Cowboy Henk geworden. Wesley’s zoon zit bij mij in de klas. Hij is net als ik een grote fan van kunst. De school ziet er prachtig uit nu. De lockdown is daarvoor de ideale periode geweest.”

Belangeloos gebaar

“Eigenlijk wist ik voor ik hier toekwam nog niet echt wat ik zou doen. Ik kwam met de fiets en moest zoeken naar de school. Nergens staat aangegeven welke school dit is. Daarom heb ik besloten om de naam van de school in een soort pop-art van Cowboy Henk te verwerken“, gaat Herr Seele verder. “Ik doe dit ook belangeloos en gratis. Dat gebeurt nu eenmaal als je een bepaalde band met iets of iemand hebt. De school zit nu nieuw in de verf en oogt kleurrijk. Daarmee is het klaar voor de ontvangst van alle leerlingen in juni.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier