Helden bij GBS Goudenregenstraat

© SLW
Redactie KW

De meesters en juffen van GBS Goudenregenstraat in Wevelgem werkten tijdens de vakantie hun jaarthema uit waarbij alles in het kader staat van ‘helden’. Maandag trokken ze hun kleurige maskers en cape aan om hun leerlingen te verwelkomen.

De Groene helden Hortense en Hubert, juf Julie en meester Bert, zijn een schooljaar lang verantwoordelijk voor M.O.S., Milieu Op School. Ze brachten de blijde boodschap dat er terug kippen in de tuin rondlopen. Ernest en Ernestine, juf Joke en juf Petra, zullen in hun gele fluo-cape alle acties in verband met verkeer op school in goede banen leiden. De blauwe helden Louis en Louise, dat zijn de juffen Greet, Mieke en Siska, kijken erop toe dat er voldoende bewegingsmomenten zijn en er gezond wordt gegeten.

Dannie en Dawel, juf Madelief en juf Karen tenslotte, zijn de rode helden. Ze houden alles onder controle en zien erop toe dat alle afspraken worden nageleefd. De nieuwe leerkracht van het vijfde leerjaar Andreas mocht de helden voorstellen en leerde spelenderwijs de leerlingen wie hun helden waren. Het jaarthema zal de leerlingen aansporen om zelf heldendaden te verrichten, hoe klein ook.

Een heldenlied mocht niet ontbreken, maar daar zullen de leerlingen nog wat moeten op oefenen.

(SLW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier