Heilig Hartschool in Stene pronkt met outdoor leslokaal

De leerlingen uit de klas van juffrouw Melissa nemen voor het eerst plaats in het outdoor leslokaal van de H.- Hartschool. Schepen voor onderwijs Tom Germonpré woonde de inhuldiging bij. © BVO
Redactie KW

Naar aanleiding van de buitenlesdag opende de Oostendse Heilig Hartschool donderdag haar leslokaal in open lucht.

“De eerste buitenlesdag kwam er naar een idee van Milieuzorg Op School (MOS)”, duidt directeur Nele Versavel van de school uit de Clivialaan in Stene (Oostende). “Buiten leren en buiten bewegen heeft een gunstig effect op het welzijn, de concentratie en de leerprestaties. Buiten leren stimuleert de hersenen, verbetert het ruimtelijk inzicht, de vaardigheden, de werkhouding en het enthousiasme. Onze school creëerde in de tuin zelfs een volwaardig leslokaal in openlucht. Dit is uniek in de regio. De kinderen gingen zelf aan de slag en kregen hulp van ouders, sympathisanten en sponsors. Leerlingen verkochten kerstkaarten, de drukker drukte gratis natuurfoto’s… Meisjes en jongens die een moeilijke dag beleven, kunnen bovendien de kippen aaien om tot rust te komen, want de Heilig Hartschool beschikt over een kippenren waar pluimvee scharrelt”, aldus nog directeur Nele Versavel.

De leerlingen uit klas F van juffrouw Veerle leggen uit hoe de outdoor klas tot stand kwam. “Vroeger was hier een tuintje, maar met de kruiwagen voerden we de aarde af. Daarna was het tijd om zand aan te brengen. De boomstammen doen dienst als stoel. Ook de tafel timmerden we zelf in elkaar. Eenvoudig was het niet, maar we kweekten wel extra spieren”, aldus nog de klasgenoten Laurens, Jari en Seppe.

(BVO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier