Guldensporencollege en VTI Kortrijk slaan handen in elkaar

Voor de huidige leerlingen van het Guldensporencollege en VTI Kortrijk verandert er niets. © iStock
Redactie KW

Het Guldensporencollege en de Vrije Technische Scholen Kortrijk gaan intensief samenwerken en worden één nieuwe school. “Door het samenbrengen van de expertise van de twee scholen vergroten we niet alleen het aanbod maar ook de kwaliteit van het onderwijs! Beide scholen kozen ‘het Guldensporencollege’ als naam voor onze nieuwe school”, klinkt het in een gezamenlijke mededeling.

“Het Guldensporencollege heeft het breedste aanbod aso-richtingen in de regio én een ruim aanbod voornamelijk economische tso-bso richtingen, terwijl het VTI beschikt over een ruime expertise en aanbod in de STEM-richtingen (science, technology, engineering & mathematics). Dit STEM-aanbod is toonaangevend in de regio”, aldus beide scholen. “De pakketten van beide scholen zijn uitermate complementair. Door deze samen te voegen krijgen we een erg breed aanbod. De keuzevrijheid voor jongeren in de Kortrijkse regio krijgt hierdoor een stevige boost. Die vrijheid is in de huidige samenleving nodig om de jongeren hun talenten optimaal te laten ontdekken.”

Naast het breed aanbod staat de samenwerking tussen Guldensporencollege en VTI ook garant voor een kwalitatief aanbod. “De voordelen van samenwerken zijn groot. In de huidige maatschappij is STEM in al zijn facetten niet meer weg te denken. De expertise rond dit STEM-onderwijs zal een boost geven aan alle campussen van de school. De uitrusting en technische voorzieningen zullen voor alle studiedomeinen ingezet worden. We vermijden immers dubbele investeringen en kunnen zo voor alle studierichtingen het meest recente materiaal aanbieden. De pedagogische innovaties rond o.a. meertalig onderwijs (CLIL), co-teaching,… zullen breed toegepast worden. En de nieuwe gebouwen en gerenoveerde ateliers kunnen door de samenwerking nog optimaler gebruikt worden.”

Volgend schooljaar

Deze vernieuwing groeit mee met de nieuwe eerstejaars van het schooljaar 2018-2019, een bewuste keuze om comfortabel, stap voor stap te groeien. “Geen bruuske veranderingen, wat ten goede komt aan zowel leerlingen, leraren en onze organisatie. Voor de huidige leerlingen van elk van onze scholen verandert er niets”, klinkt het nog.

Het Guldensporencollege heeft verschillende vestigingen in en rond Kortrijk. In het centrum vind je Campus Plein aan het Plein én Campus Kaai in de Burgemeester Vercruysselaan. Iets verder van het stadscentrum vind je Campus Zuid, een campus met twee vestigingsplaatsen: de Krysantenlaan en de Beekstraat. Campus Engineering ligt in de Beekstraat en is genoemd naar de sterke STEM-richtingen op de campus. Ook in de directe omgeving van Kortrijk zijn we vertegenwoordigd met Campus Harelbeke in de Ballingenweg en Stasegemsesteenweg, waar we nu al een eerste jaar succesvol samenwerken. Campus Gullegem in de Oude Ieperstraat sluit het rijtje af.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier