Grote tevredenheid over nieuwe Ichtegemse infrastructuur voor vakantiewerking

Enkel lachende gezichten want de speelpleinwerking verloopt veel vlotter dan vroeger. © foto Coghe
Rudi Ilegems
Rudi Ilegems Medewerker KW

De jeugdconsulent van het gemeentebestuur en de monitoren zijn bijzonder opgetogen met de infrastructuur die enorm verbeterd is na de vernieuwing van de sporthal. “Dankzij de inspraak die we van de gemeente kregen, beschikt de speelpleinwerking nu onder meer over een eigen opbergruimte”, glundert jeugdconsulente Silke Vandendriessche.

De jeugdwerking in Ichtegem doet tijdens de zomervakantie een beroep op een dertigtal monitoren. Die zijn uiteraard niet allemaal op hetzelfde moment aanwezig. Sommigen hebben bijvoorbeeld herexamens of gaan op kamp met een jeugdbeweging en zijn niet de volledige periode beschikbaar. Al die monitoren moeten wel allemaal een attest hebben. Het is een hele organisatie. Dankzij de vernieuwde infrastructuur kan de speelpleinwerking veel efficiënter verlopen.

Polyvalente ruimte

Hoofdmonitoren Chadia Maelegheer en Febe Chistiaen, allebei uit Ichtegem en leraar lager onderwijs in Vives Brugge, bevestigen: “In de oude sporthal was het echt behelpen. De infrastructuur was niet aangepast aan de vereisten”, vertelt Chadia die al vier jaar meehelpt aan de speelpleinwerking. “Op sommige dagen vangen we hier, afhankelijk van de periode in de zomer en het programma, tot 70 kinderen of zelfs meer op en daarvoor heb je toch al wat aangepaste ruimte nodig. Zo moesten de kinderen vroeger eten in de kleedkamer. Nu is de polyvalente ruimte gedurende twee vakantiemaanden volledig voor de speelpleinwerking gereserveerd. Een gedeelte is als kleuterhoekje ingericht en in een ander deel staan tafels en stoelen, waar de kinderen rustig iets kunnen eten of drinken. We mogen daar gedurende de vakantieperiode alles gewoon laten staan, nog een gevoelige verbetering ten opzichte van vroeger.”

Opbergruimte

“Daarnaast is ook de sporthal veel verbeterd en kunnen we daar terecht om te schuilen tegen de regen”, zegt Febe, al vijf jaar actief in de vakantiewerking van Ichtegem. “Maar we konden er ook terecht om te ontsnappen aan de hoge temperaturen tijdens de recente hittegolf. Daarnaast hebben we nu ook een speciaal voor ons voorziene opbergruimte. Ook dit is een aanzienlijke verbetering in vergelijking met vroeger, toen we veel meer met allerlei spullen moesten sleuren. Naast de opbergruimte beneden is er trouwens ook nog eens apart sanitair voorzien, zo kunnen de bezoekers van de cafetaria altijd rekenen op hun eigen sanitair. De monitoren kunnen eventueel ook even bekomen in de gang van de polyvalente ruimte. Vorige zomer moesten we uitwijken naar de GBS De Bever. We waren natuurlijk dankbaar dat we daar terecht konden, maar sinds de paasvakantie hebben we hier onze nieuwe thuis gevonden. Een hele verbetering!”

Catelynn Lambrecht (7) is een vaste klant van de speelpleinwerking. “Het leukste wat we al gedaan hebben is slijm maken”, lacht ze. “Deze middag staat lasershooting op het programma, ik kijk er al naar uit!”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier