Grote opkomst voor vierde editie van Huis van het Kind in Ruddervoorde

Goochelact Filip Van Caeneghem. © GST
Redactie KW

In het sport- en cultuurcomplex Riderfort werd op woensdag 8 mei de vierde editie Huis van het Kind georganiseerd. Met dit project wil de organisatie ouders, grootouders en hun (klein)kinderen samen iets laten doen en hen een mooie tijd doen beleven.

Het Huis van het Kind Damme-Oostkamp-Zedelgem is een samenwerkingsverband tussen verschillende organisaties en actoren die werken rond het kind. Het wordt ondersteund door het Regionaal Welzijnsplatform Noord-West-Vlaanderen VZW, de Landelijke kinderopvang, De Gemeente Oostkamp en Kind en Gezin. Het intergemeentelijke samenwerkingsverband is gestart in 2014 en na de opbouwperiode kwam het initiatief vanaf 2016 volop tot bloei. Het is een activiteit die jaar na jaar nog groeit. Waar de eerste editie 150 kinderen mocht ontvangen, werden er dit jaar iets meer dan 400 bezoekers genoteerd.

“Met dit initiatief willen we meer dan enkel de kinderen iets nuttigs aanleren”, zegt coördinator Geert Vercruysse. “We willen er de ouders en grootouders ook bij betrekken om zo alles dat ze hier zien ook thuis verder te kunnen gebruiken. Daarnaast brengen we ook heel wat ouders samen, we laten ze de tijd om samen te praten en versterken daardoor de onderlinge banden van deze ouders.”

“Het Huis van het Kind is een virtuele woning, een huis met verschillende kamers die kunnen ingedeeld worden afhankelijk van specifieke behoeften”, vervolgt Vercruysse. “Dit domein leende zich uitstekend voor de voorstelling, omdat we met de indeling van Riderfort heel wat activiteitenkamers ter beschikking hebben en er ongestoord kan rondgekeken en gewandeld worden tussen de verschillende workshops. In de verschillende lokalen vinden workshops plaats, zoals ‘je baby dragen in een draagdoek’, ‘de goochelshow van Filip Van Caeneghem’, ‘schminken van kinderen’, ‘voorlezen met Annie Degrande’, ‘werken met bijenwas’, maar vooral: veel spelen. Meer info www.huisvanhetkinddoz.be

(GST)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier