Grote make-over voor vrije basisschool St.-Augustinus in Stasegem

Codirecteurs Vicky Deweer en Nancy Herman bij het nieuwe speelplein. © LOO
Peter Van Herzeele
Peter Van Herzeele Medewerker KW

Op de eerste schooldag op 1 september kregen de kinderen van basisschool St-Augustinus in Stasegem een verrassing voorgeschoteld. Ze konden kennismaken met de vernieuwde chillzaal en een nagelnieuwe speeltuin.

De St.-Augustinusschool Stasegem heeft grote renovatiewerkzaamheden uitgevoerd: een nieuwe turnzaal, opgefriste chillzaal, twee vernieuwde kleuterklassen en een nieuwe speeltuin. Het gaat om een budget van 125.000 euro. “We zijn heel trots en content”, aldus codirecteur Nancy Herman.

Chillzaal opgefrist

De voorbije weken werden twee kleuterklasjes vernieuwd met kleuren in de klas: oranje en paars. Het plafond werd aangekleed en de meubeltjes werden vernieuwd. Allemaal in frisse en levendige kleuren. Een tweede paradepaardje is de turnzaal. Die is volledig gerenoveerd en met nieuw materiaal uitgerust. Ook de chillzaal werd opgefrist en herdacht. “Het moet ook rust uitstralen. De zaal kan dienen voor verhalen luisteren, een gespreksavond, een voorstelling op het podium of voor kinderen die zich willen terugtrekken als het even te druk wordt. Ze dient ook voor de opvang van de kinderen. Er ligt bijvoorbeeld een huiselijk tapijt waarop ze met blokken kunnen spelen of kunnen liggen”, zegt codirecteur Nancy Herman.

De tuin is omgetoverd tot een speelheuvel, een buitenklas, een nieuw voetbalveld en een basketpleintje

Een derde vernieuwing is het voetbalveldje en de tuin achter de speelkoer en de koer zelf. “We hebben daarvoor een speciale ‘werkgroep speelplaats’ opgericht met de directie, de kinderen en geëngageerde ouders. Het was noodzakelijk dat we het voetbalveld aanpakten. Er was enkel nog aarde. De speelplaats hebben we groener gemaakt”, aldus Nancy. “De tuin is omgetoverd tot een speelheuvel, een buitenklas, een nieuw voetbalveld en een basketpleintje.”

Het vernieuwingsdossier gaat over 125.000 euro die de school kon spenderen. “Wij krijgen daarvan 70 procent, de andere 30 zijn voor eigen rekening. Je moet er wel rekening mee houden dat op het einde van de rit de kosten hoger kunnen liggen.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier