Groen licht voor internaatgebouw met 68 kamers op site Sint-Lodewijkscollege

© WK
Redactie KW

Schepen van Ruimtelijke Ordening Franky Demon (CD&V) verleende maandag de stedenbouwkundige vergunning voor het nieuwe internaatgebouw op de site van het Sint-Lodewijkscollege in de Magdalenastraat. Het internaat met 68 kamers en een studie- en eetzaal komt op de plaats van ‘De Ark’, een verouderd eenlagig gebouw uit ’80.

Op de gelijkvloerse verdieping van de nieuwbouw komen twee nieuwe polyvalente zalen en vier STEM-klassen voor wetenschappen, technologie en wiskunde. De vier bovenliggende bouwlagen vormen het internaat, dat volgens schepen Demon geen impact zal hebben op de omgeving. “Aangezien ze gericht zijn naar de speelplaatsen en het sportveld en zich op ruime afstand van de omliggende bebouwing bevinden, zullen de kamers zeker niet voor inkijk zorgen”, verzekert hij.

In 2011 opende het Sint-Lodewijkscollege samen met de Abdijschool Zevenkerken een internaat in de binnenstad, maar de school maakte daarnaast ook gebruik van Kotville, het studentenhuis in de Joseph Wautersstraat. “Die internen kunnen vanaf september 2021 hier terecht. Ongeveer de helft van onze internen zijn eigen leerlingen, maar we hebben daarnaast ook een veertigtal jeugdspelers van Club Brugge in ons internaat”, zegt directeur Koen Seynaeve.

Naast de 6,3 miljoen euro voor het nieuwe internaat investeert het Sint-Lodewijkscollege, met subsidies van het Agentschap voor Infrastructuur in het Onderwijs, ook nog eens 5,5 miljoen euro investeert in de bouw van een grote studiezaal voor nieuwe leervormen zoals collaborative learning, en een levensbeschouwelijke ruimte. Een van de vier speelplaatsen van de school is daardoor momenteel een bouwwerf. “Het bouwteam dat als eerste gedaan heeft, krijgt van ons een grote barbecue cadeau”, knipoogt Koen Seynaeve.

(WK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier