Green dinner & Break geopend in de Lage Kouter in Kortrijk

Er werkten zowel leerkrachten als leerlingen uit verschillende afdelingen mee aan het project. © ED
Els Deleu
Els Deleu Medewerker KW

In De Lage Kouter in Kortrijk werd het gloednieuwe restaurant ‘Green Dinner & Break’ geopend door Veronique Hoedt van BNP Paribas Fortis Foundation.

“We bouwden de ongezellige betonnen ruimte van het schoolrestaurant om tot een groen restaurant waar het fijn is om te vertoeven”, vertelt Annelies Desseyn van de Lage Kouter, een school voor Buitengewoon Secundair Onderwijs die deel uitmaakt van scholengroep Rhizo. “We willen dat leerlingen zich goed voelen op school en in het restaurant. Naast plantenbakken kwam er ook een fotowand die meteen ook zorgt voor een betere akoestiek, want er kon veel lawaai zijn in het restaurant. De foto op de wand geeft de indruk dat je in het bos aan het picknicken bent.”

Er werd ook gezorgd voor plafondbakken met een akoestische mousse en brandwerend doek. Hier werkten zowel leerkrachten als leerlingen uit verschillende afdelingen aan mee. Voor deze aanpassingen kreeg de school 7.000 euro steun van BNP Paribas Fortis Foundation.

Koning Boudewijnstichting

De school krijgt ook nog eens 4.800 euro van de Koning Boudewijnstichting voor verschillende projecten. Daarvan gaat een deel naar ‘Mindfits’, een stadsspel voor het vierde jaar om de diensten die je helpen te leren kennen. Er komen ook kaartjes met informatie over diensten die goed zijn om te kennen. Verder zullen leerkrachten een opleiding ‘herstelgericht werken’ volgen. “Ze leren er ruzies oplossen en ook deze te voorkomen.” Ook de leerlingenzaal boven zal gepimpt worden tot een gezellige ruimte.

(EDB – foto EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier