Gloednieuwe kinderopvang in Adinkerke biedt plaats aan 14 baby’s en peuters

© MVQ
Redactie KW

De gemeente De Panne-Adinkerke heeft nood aan extra kinderopvang en het gemeentebestuur doet er alles aan om oplossingen te vinden. Een stap in de goede richting is de gloednieuwe kinderopvang DO-RE-MI in de Dorpsstraat in Adinkerke, die drie maanden vroeger dan gepland de deuren opende en dinsdagnamiddag officieel geopendwerd.

DO-RE-MI is een groepsopvang van samenwerkende onthaalouders voor baby’s en peuters van 0 tot 3 jaar die georganiseerd wordt door de dienst Kinderopvang van gemeente & OCMW De Panne. De opvang is gevestigd op de benedenverdieping van een nieuwbouwproject van woonmaatschappij IJzer & Zee in de Dorpsstraat in Adinkerke. Het gebouw werd eind april opgeleverd en sinds begin juli is de nieuwe opvang operationeel. De benedenverdieping werd in samenspraak met de woonmaatschappij gerealiseerd, volledig afgestemd op de opvang van baby’s en peuters. Er zijn drie slaapkamers, een grote leefruimte, een ingerichte keuken en een buitenruimte. Er kunnen 14 kinderen opgevangen worden door 2 onthaalouders, elke weekdag van 07.30u tot 19.00u. In het weekend is de opvang gesloten.

Schepen van Sociale Zaken & Welzijn Michèle Vandermeeren: “De wachtlijsten voor kinderopvang in onze gemeente zijn lang. Verder uitkijken naar mogelijke locaties voor uitbreiding is een must. Ook is een sterk aanbod aan kinderopvang een belangrijk middel om jonge gezinnen aan te trekken naar onze gemeente. Intussen zijn er ook al plannen om een gedeelte van het Oosthoekschooltje uit te bouwen als kinderopvang. “

Info: Dienst Kinderopvang, 058-42 23 96, kinderopvang@depanne.be

(MVQ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier