Ginsteschool in Oostrozebeke krijgt er halftijds pedagogisch directeur bij

Ineke Vergote: "De functie van deeltijds pedagogisch directeur is de ideale combinatie tussen mijn ambities en mijn gezin. © (foto CLY)
Redactie KW

Niet alleen voor de schoolkinderen wordt 1 september straks een dag om naar uit te kijken. Ook voor Ineke Vergote wordt dit het geval. De 40-jarige Meulebeekse zal starten als deeltijds pedagogisch directeur in de Ginsteschool.

Samen met de huidige directrice Lieve Mallisse zal Ineke Vergote het schoolgebeuren op de Ginste in goede banen leiden. Ineke Vergote is van Meulebeekse komaf en woont er samen met haar man Tony Feys en haar drie zonen op de Sperrenwijk. “Ik werkte al negen jaar als juf van het vijfde leerjaar en even lang als zorgcoördinator en beleidsondersteuner in de Paanderschool in Meulebeke. Al enige tijd voelde ik het kriebelen om een volgende stap te zetten. Een school leiden, is iets waar ik al lang van droom maar de combinatie gezin-werk zorgde er telkens voor de stap niet te zetten zodat dit idee bleef sluimeren. Nu heb ik het toch gewaagd om de stap te zetten en ik voel me daar volledig in gesteund door mijn hele familie. Iedereen is enthousiast over deze nieuwe uitdaging. Voor mij is de job als deeltijds pedagogisch directeur de ideale combinatie tussen mijn ambities en mijn gezin. Mijn enthousiasme werd nog groter na het verkennen van deze prachtige zeg maar gloednieuwe school. Als zorgcoördinator wil ik nu mijn steentje ertoe bijdragen zodat iedereen van leerkrachten tot leerlingen zich hier echt thuis voelen. Een aangenaam school- en leefklimaat helpen creëren is mijn ambitie en het zou heel fijn zijn mocht ik als directeur daaraan kunnen meewerken.”

Bijscholen

Ook Ineke is er zich van bewust dat voortdurend bijscholen een must is voor deze job. “Mezelf verder ontplooien vind ik super. Ik hou van een uitdaging. Het volgen van de ProfS (een driejarige opleiding voor beginnende directeurs) lijkt me ongemeen boeiend. Daarnaast lijkt de samenwerking van twee directeurs me zowel verrijkend als uitdagend. Ik zie hier vooral een meerwaarde in gedeelde verantwoordelijkheid, wederzijds respect en iemand bij wie ik te rade kan en mag gaan. Samen met Lieve Mallisse die halftijds administratief directeur van de Ginsteschool blijft, zie ik deze opdracht volledig zitten. “Of er ook nog tijd is voor een beetje ontspanning? Toch wel. Mijn grote hobby is joggen. Ik sport heel graag en maak deel uit van ‘de Paanders loopt’ een recreatief groepje sportievelingen dat op geregelde tijdstippen de loopschoenen aanbindt.” (CLY)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier