Geslaagde Urban Days Summer Celebration op Velodroom in Oostende

Redactie KW

Met het project wilden de initiatiefnemers de Oostendse jeugd dichter bij cultuur brengen, en omgekeerd.

Dit weekend was er Urban Days Summer Celebration in de Velodroom in Oostende. Dat was het resultaat van een samenwerking tussen VJOC De Kim, kleinVerhaal, jeugdhuis OHK, Kamp Noord, Klub Fel en de Jeugddienst Oostende.

Kylie Heusequin en Davy Van Hee zijn allebei beroepskrachten voor VJOC De Kim. Ze blikken terug op positieve ervaringen. Het Vrijzinnig Jeugdhuis De Kim in de Langestraat had in januari subsidies van de Vlaamse Overheid ontvangen om een bovenlokaal artistiek project uit te werken. Het overkoepelend driejarig project heeft de naam ‘Kliek Artistiek’ gekregen. Samen met onze partner kleinVerhaal werken we het eerste jaar rond het thema ‘urban street art’ om jongeren de kans te geven om hun talenten te ontdekken, te versterken en in de kijker te zetten.”

Daarvoor verhuisde het jeugdhuis tijdens de zomervakantie naar de site Velodroom, waar urban kunst en sport werkelijk tot leven kwamen. Onder de naam ‘Urban Days’ diende een caravan als onthaal om contact te maken met jongeren. Naast het aanbieden van frisse drankjes, snacks, EHBO en muziek, waren er projecten rond film en fotografie, stencils en zeefdruk met als thema skate en bmx. Als afsluiter waren er in het laatste weekend van de zomervakantie een fotoexpositie, een kortfilm met een live soundtrack op de achtergrond, diverse deejays en optredens van muziekbands.

(KVC – Foto KVC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier