Genia neemt afscheid van Ons Kasteeltje in Rekkem

De leerlingen verzamelden in de sportzaal om Genia Missiaen op een passende manier uit te wuiven. © WO
Redactie KW

Na twintig jaar dienst nam medewerkster Genia Missiaen afscheid van de kinderen, leerkrachten en collega’s van vrije basisschool Ons Kasteeltje. Vanaf nu mag ze van een welverdiend pensioen genieten. De school liet haar vertrek niet onopgemerkt voorbijgaan.

Genia Missiaen (60) uit Menen hielp gedurende bijna twintig jaar mee in de schoolkeuken en ze hield ook een oogje in het zeil op de speelplaats. Eigenlijk vatte haar pensioen al aan op 1 januari, maar ze werkte nog drie maanden als vrijwilligster in de school.

“Ik hielp de tafels dekken, ik sneed het vlees fijn voor de kleintjes en hielp hen met eten. Na het middagmaal hield ik toezicht op de kleuters.”

De laatste werkdag van Genia ging niet onopgemerkt voorbij. “De kinderen zongen en dansten voor me. Ik kreeg ook een grote kaart waarop stond ‘Bedankt dat je er voor ons was’ met de namen van de kinderen en de juffen. Ik kreeg ook bloemen, een sjaal en een cadeaubon.”

Directrice Anne Van Tieghem omschreef Genia als een vrouw met het hart op de juiste plaats voor kinderen. “De kindjes hadden het er moeilijk mee dat ik vertrok, er zijn veel traantjes gevloeid. ‘Waarom ga je weg? Kan je niet blijven?‘ vroegen ze me”, aldus Genia.

“Maar ik kom zeker nog terug naar de school. Als iemand van de collega’s ziek is of ter gelegenheid van een schoolfeestje zal ik graag een handje toesteken.”

Dansen in Vijverhof

Genia werkt al vanaf haar 14 jaar, ze begon in 1972 in een textielatelier.

46 jaar later kan ze samen met haar man Francky Verkindere (62) genieten van hun pensioen. Ze heeft een zoon, een stiefdochter en twee kinderen.

“Nu kan ik mijn zoon wat meer helpen met zijn huishouden en mijn 92-jarige vader wat vaker bezoeken in het rusthuis.”

“Reizen doe ik niet graag, wel gaan we graag eens een weekendje naar Luxemburg en ook de zee kan ons bekoren. Dichter bij huis gaan we dan weer graag dansen in het Vijverhof te Wevelgem”, besluit Genia. (Carlos Berghman)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier