Gemeenteschool van Leke beschikt voortaan ook over een buitenklas

Enkele handige leerlingen samen met Janique Callebaut en Nathalie Solard, schepen Marc De Keyrel en Lieselot Deruyter. © GUS
Redactie KW

Twee laatstejaarsstudentes hebben deze week een buitenklas op poten gezet in de tuin van de gemeenteschool van Leke. Ze doen dat in het kader van hun bachelorproef.

Nathalie Solard uit Leisele en Janique Callebaut uit Wetteren zijn, wat je noemt, rijpere vrouwen van 40 en 53 jaar die pas op latere leeftijd kozen voor een nieuwe wending in hun leven. Voor Nathalie is juf in een basisschool een kinderdroom, voor Janique is het een stok achter de deur mocht ze ooit haar werk kwijt zijn. Samen bouwen ze in de gemeenteschool van Leke een duurzame buitenklas.

Kar met didactisch materiaal

“Onze bachelorproef moest rond duurzaamheid draaien”, vertellen ze. “We wilden iets concreets en blijvends uitwerken. In de achtertuin, op een stuk openbaar domein, dat dus voor iedereen toegankelijk is, bouwen we met recuperatiemateriaal onze buitenklas. De stoelen en tafel zijn van boomstammen gemaakt. Rondom plaatsten we muren van paletten. Die kleedden we op een interactieve manier aan. Zo kunnen ze met allerlei materiaal zoals blikken, kloppers en een ovenrooster muziek maken. Verder is er een kruidenhoekje en een voelmuur.”

Daarenboven kwam er ook een kar, waarin het zelfgemaakte didactische materiaal kan opgeborgen worden. Zo maakten ze samen met de leerlingen een klok, getalbeelden, een scrabblebord dat ook in de rekenles bruikbaar is en zelfs een windmolen met een fietswiel en pet-flessen.

(GUS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier