Gemeenteschool Staden blijft dan toch langer open

Burgemeester Francesco Vanderjeugd excuseerde zich namens het gemeentebestuur voor de zorgen die de voorbije periode werden gecreëerd. © JC
Redactie KW

Het Stadense gemeentebestuur en Staho vzw communiceerden donderdag over de toekomst van gemeenteschool Okido in de Bruggestraat. Die zal sluiten eind juni 2022, en dus niet op 1 september 2019.

De herstructurering van het gemeentelijk onderwijs met een nakende sluiting van de afdeling Staden zorgde de voorbije dagen voor heel wat vragen bij de ouders. “Concreet houden we de beslissing tot herstructurering van de gemeenteschool Okido met de sluiting van de afdeling Staden aan. Echter zullen we de deuren definitief sluiten op 30 juni 2022 en niet op 1 september 2019 zoals maandag aangekondigd“, aldus burgemeester Francesco Vanderjeugd.

Met uitzondering van het eerste leerjaar zullen alle leerlingen in de Ieperstraat op 1 september 2019 les kunnen volgen. Ouders met kinderen die op vandaag in het derde kleuter les volgen, dienen aan te sluiten op de vestiging in Westrozebeke of uit te wijken naar een andere school. “We willen onze excuses maken voor de zorgen die we de voorbije periode hebben gecreëerd.”

(BF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier