Gemeenteschool Keiem officieel en definitief erkend

© gf
Redactie KW

Goed nieuws voor de gemeenteschool Klavertje Vier in Keiem. Zij kregen van de Vlaamse regering hun definitieve erkenning. De onderwijsinspectie gaf na de doorlichting positief advies voor deze beslissing. Door deze erkenning komt de school in aanmerking voor subisidiëring.

Directeur Anneleen Becu en schepen voor Onderwijs Marc De Keyrel zijn bijzonder opgetogen met dit nieuws. Klavertje Vier Keiem kreeg, in afwachting van de definitieve erkenning, wel een voorlopige erkenning voor het schooljaar 2019-2020. De onderwijsinspectie gaf na hun doorlichting positief advies aan AGODI, het Agentschap voor Onderwijsdiensten. In de doorlichting gingen ze na of de school voldoet aan alle erkenningsvoorwaarden.

Op basis van dit advies besliste Vlaams minister voor Onderwijs Ben Weyts om Klavertje Vier Keiem definitief te erkennen vanaf het schooljaar 2020-2021. Hiermee is deze procedure dan ook afgerond.

In Klavertje Vier Keiem lopen in totaal 126 leerlingen school, dat zijn 54 kleuters en 72 lagereschoolkinderen. 11 leerkrachten en 6 ondersteunende medewerkers (kinderverzorgsters, zorgcoördinator, administratieve beroepskrachten, directeur) geven elke dag het beste van zichzelf voor alle leerlingen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier