Gemachtigde opzichters aan Bissegemplaats zijn terug

V.l.n.r. Rudy Dewilde, Els De Witte, Bjorn Deleu en Wim Callewaert. Freddy D'hondt en Wannes Buyck ontbreken op de foto. (Foto EDB)
Redactie KW

Sinds deze week staat er weer elke dag een gemachtigd opzichter aan het Bissegemse oud-gemeentehuis. Zij helpen de kinderen om Bissegemplaats veilig over te steken.

Els De Witte, een Bissegemse ouder, diende een project in bij de stad Kortrijk om iets te ondernemen in het centrum van de gemeente. “Het is er heel gevaarlijk en druk en daardoor sturen de ouders hun kinderen niet snel te voet of met de fiets naar school. Eén van de gevaarlijkste punten is het zebrapad aan het oud-gemeentehuis. Autobestuurders die van Marke komen en richting Wevelgem afrijden, verlenen niet altijd voorrang aan overstekende kinderen”, aldus Els De Witte.

Het ingediende project werd goedgekeurd. Met de centen zullen beloningen uitgedeeld worden aan wie te voet of met de fiets naar school komt.

Een voorwaarde om het project te laten slagen, is wel dat de oversteekplaats aan het oud-gemeentehuis veiliger wordt. “Daarom deden we nog eens een oproep naar vrijwilligers die er ‘s morgens de kinderen willen oversteken”, zegt Els De Witte.

Beurtrol

Er boden zich zes vrijwilligers – onder wie de directeur van de Bissegemse scholen – aan die een vorming tot gemachtigd opzichter volgden en die via een beurtrolsysteem, dat rekening houdt met de vrije momenten van de vrijwilligers, de kinderen zullen oversteken. Het zijn naast directeur Wim en ouder Els De Witte ook oud-leerkracht Rudy Dewilde, grootouder Freddy D’hondt, en ouders Wannes Buyck en Bjorn Deleu.

Wie ook af en toe wil helpen om de kinderen te laten oversteken, kan zich opgeven bij directeur Wim Callewaert (056 35 62 72 of directie@lagereschoolbissegem.be).

(EDB)

(EDB – foto EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier