Geen coronabesmettingen meer in Europacollege in Brugge

Federica Mogherini, de nieuwe rector van het Brugs Europacollege. (foto Europacollege)
Redactie KW

Na een nieuwe testronde blijkt dat alle studenten aan het Europacollege nu vrij zijn van coronavirus. De residenties werden vrijgegeven en de studenten kunnen zich dus weer vrij in de stad bewegen, zo liet burgemeester Dirk De fauw weten.

Eind september bleek een behoorlijk groot aantal studenten van het Europacollege in Brugge besmet met het coronavirus. Aanvankelijk werd het virus vastgesteld bij 22 studenten, maar enkele dagen en na uitgebreid testen van de overige leerlingen, kwamen daar nog eens 24 besmettingen bij.

Strenge quarantainemaatregelen

De Brugse huisartsenkring ondersteunde bij het testen waardoor in korte tijd zo’n 350 studenten konden onderzocht worden op aanwezigheid van het virus. De crisiscel zat samen met Federica Mogherini, de nieuwe Italiaanse rector van het Europacollege. Gevolg was dat er strenge quarantainemaatregelen werden opgelegd aan de studenten en dat er enkel nog online les werd gegeven. De studenten mochten enkel nog hun residentie verlaten voor noodzakelijke inkopen. Maar nu is er dus goed nieuws.

“Na een nieuwe testronde blijkt dat er geen besmettingen meer zijn onder de studenten van het Europacollege”, zo liet burgemeester Dirk De fauw ons weten. “Iedereen is er nu vrij van Covid-19. De verschillende residenties in de stad waar de studenten verblijven werden vrij gegeven. Dus de studenten kunnen zich terug vrij in de stad bewegen.” Burgemeester De fauw liet ook nog weten dat de eerste avond waarbij de cafés moesten sluiten om 23 uur, als preventiemaatregel tegen de verdere verspreiding van corona, in Brugge vlot is verlopen. “Ik heb geen weet van incidenten. Zowel de uitbaters als het cliënteel hebben de maatregelen dus vlot opgevolgd”, aldus nog Dirk De fauw. (PDV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier