Geduld VBS Sint-Pieter na 17 jaar beloond: speelplaats krijgt make-over

Directeur Jan Vanwynsberghe met de leerlingen van het derde leerjaar en juf Hanne. © BRU
Redactie KW

De speelplaats van VBS Sint-Pieter krijgt tijdens de zomervakantie een volledige make-over. Nadat de school 17 jaar geleden een subsidiedossier indiende, komt de Vlaamse overheid nu toch met centen over de brug. Naast meer ruimtelijk inzicht creëren, grijpt de school de make-over ook aan om extra groenzones te voorzien op de speelplaats.

Het nostalgische treintje dat nu nog in een uithoek prijkt op de speelplaats van VBS Sint-Pieter en die een ware trekpleister vormt voor de leerlingen van de school verdwijnt weldra van de speelplaats. Ook de huidige speelplaats wordt volledig heringericht met oog voor groen, speelzones en meer ruimtelijk inzicht.

“De ingreep die de komende twee maanden zal plaatsvinden op onze speelplaats komt niets te vroeg”, verduidelijkt directeur Jan Vanwynsberghe van VBS Sint-Pieter. “Nadat we 17 jaar geleden onze aanvraag indienden, kwam er eindelijk groen licht om deze vernieuwing door te voeren. Onze schoolgebouwen dateren uit de jaren zestig, net als onze speelplaats. Tegels liggen niet meer vlak en zijn overduidelijk aan vervanging toe. Toen we door de jaren heen polsten hoe het stond met onze aanvraag, kregen we telkens te horen dat speelplaatsen niet prioritair waren. Nu alles rond is, kunnen de uit te voeren werken rekenen op 70 procent subsidie van de overheid . De overige 30 procent wordt bijgepast met eigen middelen. We hopen alvast zo snel mogelijk te kunnen starten met de werkzaamheden zodat deze tegen 1 september rond zijn en we onze leerlingen op een totaal nieuwe speelplaats kunnen ontvangen.”

Speeltoestellen en zitelementen

Naast meer bomen komen op de speelplaats ook diverse zitelementen en speeltoestellen. Als vloerbekleding wordt gekozen voor klinkers in diverse kleuren.

“Of we opnieuw opteren voor vaste doelen op de speelplaats weten we nog niet”, gaat directeur Jan Vanwynsberghe verder. “Voor het ontwerp van onze nieuwe speelplaats werd een beroep gedaan op een architect. Daarbij werd het luik veiligheid niet uit het oog verloren. Op de nieuwe speelplaats zal eveneens een sportterrein worden afgebakend.”

VBS Sint-Pieter hoopt alvast dat de werkzaamheden eerstdaags kunnen starten, nu hun leerlingen genieten van een welverdiende vakantie na een bewogen schooljaar. (BRU)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier