Freinetschool in Waregem opent op 1 september de deuren

De werkgroep die de school in de steigers heeft gezet: Nancy Vynckier, Thierry Faveere, Inge Lagage, Ann Matton, Majella Hugelier (begeleidster lager), Olivia Dewilde (begeleidster kleuter), Trui Martens (begeleidster kleuter), Hilde Henderickx (voorzitter raad van bestuur) en Mien Desmet (coördinator). (Foto HDV)
Redactie KW

De nieuwe freinetschool De Kleine Wereld opent op 1 september de deuren vlakbij het schoonheidsinstituut in de Nokerseweg 105.

Het schoolbestuur maakte de locatie woensdagavond ter gelegenheid van een infomeeting bekend. Vzw De Kleine Wereld heeft het gebouw in de Nokerseweg gekocht samen met een niet nader genoemde tweede partij. “Het gaat eigenlijk om een woonhuis. Omdat we de huiselijke inrichting willen bewaren, zijn er niet veel aanpassingswerken nodig”, aldus Mien Desmet (34) uit Olsene. “We zullen vier klaslokalen inrichten bestemd voor evenveel leefgroepen. Verder zullen we de muren een likje verf geven en alles aan de geldende veiligheidsvoorschriften laten beantwoorden.”

Vier begeleiders

De Kleine Wereld moet op 1 september conform de onderwijswetgeving met vijftig kinderen van start kunnen gaan. “Afgaand op het aantal aanmeldingen die er waren tijdens de infosessies, zullen we daar zeker in slagen.” Op termijn wil de school uitbreiden tot 150 kinderen en leerlingen, van kleuteronderwijs tot het zesde leerjaar.

De school, die werkingsmiddelen ontvangt van het ministerie van Onderwijs en ook een beroep doet op vrijwillige bijdragen en participatie van de ouders, zal dagelijks bevolkt worden door vier leerkrachten of begeleiders, een administratief medewerker en coördinator Mien Desmet.

(TVW)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie Wekelijks Nieuws Gaver van 6 juni.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier