Frank Deboosere staat voor de klas in Avelgem

Redactie KW

Weerman Frank Deboosere gaf maandagvoormiddag les aan de leerlingen van het zesde leerjaar van de Sint-Jan Berchmans basisschool in Avelgem.


De les was een onderdeel van de prijs die de school won naar aanleiding van de Kom Op Appels-actie, waarbij appels verkocht worden in het lager onderwijs. De opbrengst dient om reizen voor kinderen met kanker te organiseren, en loopt over heel Vlaanderen.

De prijs die de school in Avelgem won, kwam er omdat er naast de verkoopactie ook een wedstrijd was om ‘Kom op Appels’ beter bekend te maken. In Avelgem knutselde men een grote boom in elkaar waar iedere leerling een zelfgemaakte appel in hing. Eerder was er al een optreden van de Ketnetband en kreeg de school voor 10.000 euro ICT-materiaal.

Frank Deboosere gaf les over het weer en het klimaat voor een 50-tal aandachtige leerlingen. De kinderen kregen na afloop nog een gesigneerde weerkaart. De weerman ging ook nog even goeiendag zeggen in enkele andere klassen. Alle kinderen hadden trouwens meegewerkt aan de actie.

(GVZ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier