Fietsen op rollen en smullen van zwientjes in Rumbeke

Het is momenteel bijzonder druk bij de KSA. Vanaf dit weekend komt de oud-leiding ook op de proppen. De mannen van 't Kolv staan in voor de rolmarathon, Kids-run en de Zwientjeskermesse. (foto SB)
Redactie KW

De kermiskramen zijn alweer verdwenen, maar dat betekent niet dat het feest in hartje Rumbeke voorbij is. Met dank aan de KSA en ‘t KOLV die met hun kermiscafé voor een druk tweede kermisweekend staan.

Op zaterdag 10 en zondag 11 augustus organiseert KSA in samenwerking met ‘t KOLV (oud-leiderswerking) tal van activiteiten. Zaterdag 10 augustus is er vanaf 14 uur de vijfde editie van de kidsrun in zes reeksen. De afstanden zijn 200, 300, 400, 800 en 1.200 meter voor respectievelijk 1ste kleuter, 2de kleuter, 3de kleuter, 1ste & 2de leerjaar, 3de & 4de leerjaar en tenslotte 5de & 6de leerjaar.

Na de kidsrun start de 11de rolmarathon vanaf 18 uur met ploegenkoers. Drie ploegen nemen het tegen elkaar op in verschillende disciplines (afvallings- en aflossingsrace, spurt en tijdrit).

Op zondag vanaf 10 uur zullen verschillende (sport)verenigingen een half uur de rollen draaiende houden en vanaf 17.30 uur start de finale tussen Oase Spinning, Weezer en de Ronnierijders. Dat is de top drie van vorig jaar. Zij moeten met maximum acht deelnemers 50 minuten vol aan de bak. Om 21 uur volgt de prijsuitreiking.

Zondagmiddag is er ook de 14de editie van de zwientjeskermesse, de grote openlucht barbecue, apero vanaf 11.30 uur.

Het kerkplein wordt weer omgetoverd en omheind tot een heus KSA dorp, met grote tent, springkastelen voor de kids en een groot terras. (AD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier