Festivalterrein Dranouter wordt gebruikt als openlucht school

De weide van het muziekcentrum van Dranouter maakt tijdens het festival deel uit van het festivalterrein. Nu leren kinderen er woordjes Frans, zoals afgelopen vrijdag. © foto TP
Redactie KW

Ruimte zat in het Heuvellandse dorpje Dranouter. Dorpsschool De Zafant maakt er dankbaar gebruik van in deze coronatijden. De school opende een tweede vestiging in ontmoetingscentrum De Klakeye.

“Bij mooi weer laten we de kinderen zoveel mogelijk buiten in de nabijgelegen weide”, zegt schooldirecteur Ulrike Knockaert. De weide van het muziekcentrum van Dranouter maakt tijdens het festival deel uit van het festivalterrein. Nu leren kinderen er woordjes Frans, zoals afgelopen vrijdag.

“Er zitten geen koeien in deze weide”, lachen Julie Waeytens (10) en Achiel Vermeersch (10). “Het is lekker warm en super leuk hier.” De afgesloten weide en het aanpalend bosje zijn ook uitgelezen terrein om te ravotten in de speeltijd.

“We hebben het geluk dat we een kleine plattelandsschool zijn met slechts 76 leerlingen”, vertelt de directeur. “Hier heerst geen angst. De sfeer is ongedwongen en ik hoor van kinderen en ouders dat ze het nu zelfs leuker vinden op school.”

(TP/ foto TP)