Facebooken en Instagrammen als vakantiejob in Koksijde: “Het valt niet te onderschatten

Manon Bossart, Sophie Van Laeken en Zoë Coppens trekken deze zomer met smartphones en tablets op pad. © Foto Marie Godderis
Redactie KW

Bij de dienst Communicatie, Onthaal en Protocol van Koksijde gaan deze zomervakantie voor het eerst drie jobstudenten aan de slag om de sociale media te beheren. Via o.a. Facebook en Instagram promoten Sophie Van Laeken, Zoë Coppens en Manon Bossart de gemeente en de activiteiten.

“Er valt hier deze zomer zoveel leuks te beleven waardoor we dat onmogelijk allemaal zelf kunnen coveren. Het leuke aan jobstudenten is dat zij de activiteiten eens op een andere manier, met een frisse blik, in de kijker kunnen zetten“, motiveert coördinator Marie Godderis.

Na een testdag zijn de drie sterkste kandidaten weerhouden, die elkaar deze zomer om de drie weken opvolgen. “We hebben op voorhand enkele evenementen vastgelegd waarvan we willen dat zij er verslag van uitbrengen. Voor de rest krijgen ze carte blanche om onze gemeente en de activiteiten te promoten, afhankelijk van de weersverwachtingen“, vervolgt Marie Godderis.

Felblauw

Dat gebeurt op Facebook, Twitter, Instagram en Snapchat. De jobstudenten krijgen een smartphone, tablet en powerbank mee als ze op pad gaan en zijn herkenbaar aan de felblauwe truien. “Het is heel zeker een leuke vakantiejob in een fijne werksfeer, maar het valt toch niet te onderschatten“, zegt Sophie Van Laeken (21), voor wie de vakantiejob er al op zit.

“We moeten berichten inplannen en posten, maar ook snel en correct inspelen op reacties, vragen beantwoorden, foto’s delen … Ik leerde hier nieuwe tools en procedures kennen op gemeentelijk niveau, waardoor dit voor mij als studente communicatiewetenschappen zeker een goeie praktijkervaring was!”

Op 21 juli startte Zoë Coppens (18) aan haar taak en vanaf 12 augustus neemt Manon Bossart (19) het van haar over. We vroegen hen om zich even voor te stellen. Via hun smartphone uiteraard!

Facebooken en Instagrammen als vakantiejob in Koksijde:
Facebooken en Instagrammen als vakantiejob in Koksijde:

Facebooken en Instagrammen als vakantiejob in Koksijde:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier