Ensorinstituut Oostende organiseert drie buitenlandse stages

Helemaal klaar voor hun buitenlandse stage: de 21 leerlingen uit het Ensorinstituut en hun begeleidende leerkrachten. (Foto Rio)
Redactie KW

21 leerlingen van het Ensorinstituut vertrokken onlangs voor drie weken naar het buitenland. Londen, Outokumpu en Coimbra zijn de steden waar ze stage zullen lopen.

Dit jaar is het de stageplaats voor de zevende jaars uit de richtingen haarstilist en mode en voor de leerlingen uit het zesde handel en schoonheidsverzorging. De zesdejaars podiumtechnieken gaan hun praktische kennis verruimen in Outokumpu (Finland) en de stagiaires van het zevende jaar specialiteitenrestaurant vliegen naar Coimbra (Portugal). Luca Hobben (18), Simon Peere (18), Robin Cordy (19) en Liam Boeckx (20) kijken enthousiast uit naar hun avontuur. Oorspronkelijk zouden ze in Nice aan de slag gaan, maar in januari hoorden ze plots dat de bestemming gewijzigd was. “Was dat even schrikken. Want de Franse taal zijn we voldoende machtig, maar een mondje Portugees spreken we helaas niet. We waren wel gerustgesteld toen we hoorden dat men in de restaurants waar we terecht komen in het Engels kan communiceren.” Helemaal in de lijn van de buitenlandse stages die het Ensorinstituut al sinds elf jaar op het getouw zet, is het Vocational Education and Training-charter dat de school mocht ontvangen. Dat is een kwaliteitslabel dat uitgereikt wordt aan onderwijsinstellingen die een goede reputatie hebben opgebouwd op vlak van internationalisering. In Vlaanderen zijn er momenteel nog maar 20 scholen die dit hebben. “Wij zijn heel verheugd met deze erkenning”, aldus technisch adviseur-coördinator Caroline Elias. “Onder meer daardoor kunnen we in de toekomst een minder ingewikkelde aanvraagprocedure voor buitenlandse stages hanteren.” (Foto Rio)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier