Ellen toont hoe Bednet werkt aan koningin Mathilde

Redactie KW

Dinsdagvoormiddag bracht koningin Mathilde een bezoek aan het Sint-Aloysiuscollege in Menen. Ze maakte er onder meer kennis met de 13-jarige Ellen Bettens uit Rekkem.

Ellen Bettens (13) volgt lessen Nederlands, Frans, wiskunde en Latijn via Bednet. Ze ziet via haar computer thuis alles wat in de klas gebeurt. Ellen lijdt aan het syndroom van Cushing. In november werd ook een hersentumor verwijderd. “Het is een zeldzame ziekte die vijf keer op een miljoen voorkomt. Dat is ongetwijfeld ook de reden waarom het zo lang geduurd heeft vooraleer de juiste diagnose gesteld kon worden”, vermoedt mama Katy Dewitte. De operatie, de kiné en de regelmatige bezoeken aan het ziekenhuis maakten het voor Ellen onmogelijk om naar school te gaan. Maar dinsdag was Ellen wél op school, om aan de koningin uitleg te geven.

De hele school stond de koningin op te wachten aan de rode loper, samen met burgemeester Martine Fournier en gouverneur Carl Decaluwé.

De koningin kwam aan in fris lentegroen en op krukken. Siegfried Lein mocht bij aankomst de bloemen overhandigen aan de koningin. “Ik ben wel een beetje nerveus”, wist hij nog terwijl hij de koningin stond op te wachten. Begin januari vorig jaar werd leukemie bij hem vastgesteld. Door Bednet kon hij de lessen blijven volgen. Nu zit hij in het tweede Latijn.

De koningin nam de bloemen aan van Siegfried. “Ze zei dat ze blij was om hier te zijn en dat ze de bloemen niet kon dragen door de krukken”, glunderde hij na afloop.

Ellen toont hoe Bednet werkt aan koningin Mathilde

Koningin Mathilde maakt een verbinding met Ellen

Daarna trok de koningin naar de klas van eerste Latijn, de klas van Ellen. Daar rolde de koningin in haar rolstoel binnen. Ruben en Sara mochten de koningin in de klas verwelkomen. Juf Griet Vanryckegem – ook schepen van Cultuur van de stad Menen – introduceerde de les over kranten. Ellen Bettens volgde de les mee via haar webcam en verwelkomde de koningin op haar beurt. De koningin volgde de les heel aandachtig, maar even viel de verbinding met Ellen wel uit. “Net vandaag is er een storing in ons internetnetwerk”, aldus Griet Vanryckegem nog.

De verbinding werd gelukkig snel hersteld en zo kon Ellen ook deelnemen aan het groepswerk.

Ellen toont hoe Bednet werkt aan koningin Mathilde

De koningin in gesprek met een vriendin van Ellen

Simon, Mathias en Rune mochten het groepswerk samen met de koningin maken. Even later sloot de koningin bij het groepje van Ellen aan om het groepswerk te maken. De vele microfoons van de aanwezige televisieploegen verstoorden weer eventjes de verbinding, maar dat euvel werd snel verholpen.

Ellen toont hoe Bednet werkt aan koningin Mathilde


De zorgleerkracht Hannelore Delva mocht ook komen uitleggen waarom Bednet belangrijk is en even later wam Ellen zelf de klas binnen, want ze wilde de koningin toch ook in levende lijve ontmoeten. Ellen kwam in de klas samen met mama Katy De Witte. Het meisje kreeg applaus van haar klasgenoten en drie zoenen van de koningin. Ellen had ook een cadeautje bij voor de majesteit en vertelde waarom ze les moet volgen via Bednet.

Ellen toont hoe Bednet werkt aan koningin Mathilde


(CR/MVM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier