Eerste steenlegging voor scholencampus IMB Mariawende

© SR
Redactie KW

Op de campus van Mariawende aan de Boogschutterslaan in Sint-Kruis werd vrijdag de eerste steen gelegd voor de nieuwe vleugel van de scholencampus. Het is de bedoeling dat de leerlingen van de campus Blydhove, nu aan de Generaal Lemanlaan in Assebroek, allemaal naar één campus komen.

De jongste leerling Zita Pintelon mocht vandaag/vrijdag samen met de aannemer de eerste steen leggen van het bouwproject. Vorig jaar werd al gebouwd op dezelfde site met een fietsenberging en nieuw sanitair. Nu komt er een vier verdiepingen hoog gebouw in een trapvorm waarbij de historische gebouwen vanaf de Boogschutterslaan zichtbaar blijven waaronder het klooster van Mariawende.

In de nieuwbouw van 3000 vierkante meter komt er een onthaal, een leraarskamer, eetzaal met warme keuken, gewone lokalen en tal van praktijklokalen. Het gaat om lokalen voor de richtingen verzorging, kinderzorg, zorgkundige en thuis- en bejaardenzorg. De nodige aandacht werd besteed rond duurzaamheid met groendaken en de warmte die ze uit de bodem halen in plaats van fossiele brandstof. Verder wordt de regen die valt opnieuw gebruikt en komt er ook een ventilatiesysteem. Volgens directeur Peter Pollefoort moeten alle werken tegen 2021 klaar zijn. De Brugse architect Joost Danneels en het studiebureau Stabitec moeten de werken in goede banen leiden.

(SR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier