Eerste steen voor nieuw chiroheem in Oostnieuwkerke

© (foto JCR)
Redactie KW

De bouw van het nieuwe heem van chiro ‘t Scamanderke in Oostnieuwkerke is gestart. De komende maanden zal er heel wat bedrijvigheid zijn rond het speelplein in de Brabantstraat.

Het bouwteam is ondertussen volop bezig met de fase na de ruwbouw voor te bereiden. In die volgende fase zal er sterk beroep gedaan worden op vrijwilligers. Daarom doet de chiro en vzw ‘t Kiezeltje, dat zich inzet voor zowel de meisjes-als jongenschiro, nog eens een warme oproep aan ouders en sympathisanten. Handige Harry’s zijn meer dan welkom om eens een weekendje te helpen. De bouw zal ongeveer twee jaar duren. De chiro hoopt om na het kamp van 2021 te kunnen verhuizen naar hun nieuwe heem.

Om het project financieel rond te krijgen is het sponsorteam gestart met de eerste acties. Binnenkort komt er daarover meer duidelijkheid op een Facebookpagina en een eigen website. De leiding is inmiddels ook op zoek gegaan naar een naam voor het nieuwe heem. Uit een bevraging bij leden, ouders en sympathisanten is de naam ‘Spelonk’ naar voren gekomen.

(BF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier