Eerste steen gelegd van nieuwe school in Middelkerke

Redactie KW

Een functioneel, rustig, lichtrijk en goed uitgerust gebouw: dat wordt de nieuwe school die zal worden verwezenlijkt op de Westendelaan 39 in Middelkerke. De scholen ‘Rietzang aan zee’ en ‘BuSo Ter Strepe’ zullen daar hun onderkomen krijgen.

Het nieuwe pand was broodnodig. De huidige gebouwen vinden hun oorsprong in 1924, maar sinds de jaren ’20 zijn er ook geen grondige renovaties meer gebeurd. Hoog tijd dus voor een nieuw en comfortabel gebouw. Minister van onderwijs Hilde Crevits is heel tevreden met de plannen van dit nieuwbouwproject, maar vooral over de unieke manier van samenwerken. “De doelstelling was om een publiek-private samenwerking uit te werken. Jozef Hessel de architect belde ons, Verstraete Development en Gama Company om mee te denken aan de bouw van een school en dit te financieren met het realiseren van een woonproject,” legt Christophe Verstraete uit.

De eerste steenlegging van de nieuwbouw, die plaatsvond op 8 mei, werd een symbolisch moment. Zowel leerlingen van De Rietzang als Ter Strepe legden een aantal bakstenen in verschillende kleuren neer op de site. De kleuren stonden symbool voor de pijlers waar de nieuwe school voor zal staan waaronder: kansen, positiviteit, steun en hoop. Hilde Crevits zette samen met enkele leerlingen en burgemeester Jean-Marie Dedecker ook hun handen in klei, dit zal een mooie plaats krijgen in de Nieuwbouw. “Wat hier gerealiseerd wordt, is uniek. Ik kan dit project alleen maar toejuichen“, benadrukt de minister van onderwijs.

(RDB – Foto LC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier