Eerste Oudenburgse kindergemeenteraad geïnstalleerd

De kinderen waren erg trots op hun sjerp. © LI
Redactie KW

De eerste kindergemeenteraad van Oudenburg werd woensdagavond geïnstalleerd. Net voor de maandelijkse OCMW- en gemeenteraadszitting.

Op vrijdag 11 oktober vond de eerste verkiezing van de Oudenburgse kindergemeenteraad plaats. Maar liefst 323 kinderen van het derde tot en met het zesde leerjaar kozen de kindergemeenteraadsleden tussen de 73 kandidaten. Met 80 stemmen is Mauro De Block uit het vijfde leerjaar van VBS De Tandem de eerste kinderburgemeester. Schepenen zijn Levina Gyssels van VBS H. Familie Ettelgem, Aron De Meulenaere van BS Arnoldus, Ella Van Den Eynde van VBS H. Familie Oudenburg en Mathieu Vandycke van VBS De Tandem.

Eedaflegging

Naast de burgemeester en de schepenen zijn er ook nog 16 raadsleden verkozen, een weerspiegeling van de gewone gemeenteraad. Ze mochten donderdagavond allemaal de eed afleggen in handen van burgemeester Anthony Dumarey en kregen ook hun sjerp.

De kindergemeenteraadsleden zijn: Noor Leuridan, Wolf Van Den Berghe, Maylin Claerhout, Rupert Braimah, Bastien Monbaliu, Felix Deruwe, Raf Deglas, Yanaika Vandeputte, Kobe Vanhoutte, Josephine Vlerick, Milan Dufoort, Arwen Verfaillie, Nathan Quintens, Noor Wauters, Michiel Antierens en Léonore Allaert.

Meter en peter

De kinderburgemeester en de kinderschepenen kregen elk een meter of peter uit het College van Burgemeester en schepenen toegewezen.

Dit jaar zal de kindergemeenteraad vooral aan de slag gaan rond het thema verkeersveiligheid. Ook andere thema’s die betrekking hebben op het jeugdbeleid kunnen aan bod komen in de kindergemeenteraad. Zo zal ook het reglement van de kindergemeenteraad door de raad onderworpen worden aan een evaluatie.

(LIN)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier