Eerste Kortrijkse zomerspeelplein komt er aan de kerk in Rollegem

© EDB
Redactie KW

Het eerste zomerspeelplein in een deelgemeente van Kortrijk is een feit. In Rollegem staat deze zomer een speelplein aan de kerk. Het maakt ook deel uit van een onderzoek naar inclusief spelen.

“We willen de beste stad van Vlaanderen worden”, stelt schepen van kinderen en jongeren Bert Herrewyn. “Bij een stad waar iedereen wil komen wonen horen ook speelpleintjes. We willen in elke deelgemeente een zomerspeelplein. Dit jaar is dit al het geval in Kortrijk op de Grote Markt en in Rollegem. Aangezien de organisatoren van het LUX-festival vragende partij waren voor een speelpleintje is Rollegem het eerst aan de beurt. De andere deelgemeenten zullen volgen.”

Inclusief spelen

Het speelpleintje dat in Rollegem geplaatst werd is hetzelfde dat vorig jaar op de Grote Markt in Kortrijk stond. Het werd gemaakt door vzw Jongerenatelier. Daar werd het aangepast en de jongeren van de vzw plaatsten het ook. Het werd aangevuld met een nieuwe zandtafel. “De totale kostprijs bedraagt 4.000 euro.” Het speelplein maak ook deel uit van een onderzoek naar inclusief spelen, in samenwerking met MFC De Kindervriend uit Rollegem. “De kinderen van De Kindervriend zullen proefondervindelijk verschillende speelpleintjes bezoeken om te zien wat ook voor hen tof is. Zo werd in Rollegem al een zandtafel geplaatst waar een rolstoel onder kan. Voor kinderen met een mentale beperking is ook fantasie heel belangrijk. Daarom zorgen we op het speelplein op de Grote Markt dit jaar al voor veel zintuigelijke prikkels.”

Net zoals op de Grote Markt in Kortrijk blijft de speelzone in Rollegem tot 15 oktober staan.

(EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier