Eerste gaming kamp in Diksmuide meteen een succes

Van links naar rechts zien we gamers Levy Noppe , Miel Vandaele, Gilles Vankeirsbilck en Briek Vlaeminck. © ACK
Redactie KW

Voor het eerst werd in Diksmuide een gaming kamp voor tieners georganiseerd. De stad werkt hiervoor samen met Junior Argonauts. Meteen was het kamp met vijftien tieners volzet. Gedurende drie dagen leerden ze er een eigen computerspel te maken.

Enkele deelnemers vertellen ons graag waarom ze naar dit kamp komen. Briek Vlaeminck (12), Gilles Vankeirsbilck (10), Miel Vandaele (10) en Levy Noppe (13) wonen allen in Diksmuide. Briek vertelt dat hij geïnteresseerd is in games en programmeren, Gilles houdt ook van programmeren en doet het ook af en toe, Miel en Levy vonden vooral het zelf een game kunnen maken interessant.

“We hebben hier al heel wat dingen geleerd zoals bijvoorbeeld over scratch. Sommigen wisten niet dat het bestond. Op die manier kan je bekijken waaruit een bepaald game bestaat en ook veel afbeeldingen vinden”, vertellen ze alle vier. “Zeker de moeite waard. We gaan er zeker nog eens naar kijken om onze eigen game te maken.”

Vechten tegen monsters

Terwijl Briek het heeft voor shootergames, gaat Gilles meer voor Roblox en Trove, waarbij je onder andere tegen monsters moet vechten. Save The World is dé game voor Miel en ook Fortnite ligt hem wel. Levy houdt van Unturned, een survival game en volgt ook wel mensen die op YouTube gamen. “Ik heb al een eigen YouTube-kanaal en daarop kan je me zien gamen en vertel ik dingen over mijn leven”, vertelt Miel, die daarmee de bewondering van de andere deelnemers krijgt.

Gilles, Miel en Levy werken samen aan een game. “Het is wel moeilijk. We zijn een shootergame aan het ontwikkelen. Het wordt een game waarbij de vijand op je pad komt en je moet die zien te verslaan. Briek werkt aan een game die ietwat op Super Mario lijkt. “Er zal een verhaal achter zitten, waarvoor ik de inspiratie helemaal uit mezelf haal. Dit verhaal wordt dan in de game geïntegreerd.”

Binnen bij mooi weer? Geen probleem!

Als er later nog een dergelijk kamp wordt georganiseerd, zullen de meesten terugkomen. Dat ze binnen zitten terwijl buiten de zon schijnt en uitnodigt om naar buiten te komen, kan hen niet deren. “Ik zit toch meestal binnen”, zegt Levy en ook Gilles vindt het niet erg. “Ik game veel en zit meestal toch binnen“. Briek vindt het deze zomer toch al te warm om buiten te gaan, terwijl het binnen beter is en Miel mag van zijn moeder gerust binnen blijven bij zo’n weer, al speelt hij toch nog vaak buiten.

Worden hier de programmeurs van de toekomst gemaakt? Als het aan hen ligt, zeker wel. Later wordt ook nog met dezelfde partner een Fashionkamp georganiseerd. (ACK)

Inschrijven kan via diksmuide.ticketgang.eu

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier