Dylan Verstappen uit Zeebrugge wint Gouden Autosleutelhanger 2018

Gouden Autosleutelhanger Dylan Verstappen kreeg zijn trofee én splinternieuwe wagen overhandigd van de jury. © GF
Redactie KW

Tijdens de wedstrijd moeten deelnemers zeven theorie- en praktijkoefeningen binnen de technische vakgebieden van de automobielsector tot een goed einde brengen.

In de finale in het EDUCAM Training Center in het Oost-Vlaamse Lokeren namen de vier beste kandidaten het tegen elkaar op in een speciale proef. Autopartner dit jaar was Volkswagen/Skoda. Dylan Verstappen van OLV Ter Duinen Zeebrugge won de eindproef en mag naast de trofee ook een nieuwe Volkswagen Golf mee naar school nemen als lesmateriaal.

Traxio, de werkgeversorganisatie van de autohandel en -reparatie organiseerde voor de 49ste keer de wedstrijd ‘Gouden Autosleutelhanger. 300 leerlingen, allen aan het einde van hun onderwijs of opleidingscyclus voor autotechniek, kregen voorafgaand de oefening een werkveldgerichte opleiding.

Na een strenge selectie mochten de vier finalisten in een finale proef bepalen wie de beste was. De vier finalisten waren: Gouden Autosleutelhanger: Dylan Verstappen (OLV Ter Duinen Zeebrugge), Zilveren Autosleutelhanger: Anton Kerkhoffs (Mosa-RT Maaseik), Bronzen Autosleutelhanger: Ruben Depreitere (VTI Roeselare) en Max van Mullekom (Mosa-RT Maaseik).

De prijzenpot bestond uit gevulde gereedschapskoffers en andere voor mecaniciens onontbeerlijke tools. Het hoofddoel voor de editie 2018 was dat de jongeren in het laatste en voorlaatste jaar van hun technische studie een verdere opleiding krijgen zodat ze meteen inzetbaar zijn op de arbeidsmarkt. Er werden daarom voor de hele deelnemende klas het hele jaar door tal van opleidingsmomenten gegeven. De proeven zijn telkens ook specifiek gekoppeld aan de actualiteit.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier