Dit jaar ook kinderfuif tijdens driedaags feest in ‘t JOC in Dadizele

Voorzitter Jens Oplinus (zittend links) kan rekenen op de steun van onder meer Arjen Vanhee, Remi Louwagie, Ana Topircean, Robin Vandermeersch, Karel Cardoen, Tessa Lesage, Arne Corneillie, Violette Popelier en Florent Lesage. © ©2019 Jan STRAGIER
Redactie KW

Voor het Dadizeelse jeugdhuis is augustus traditioneel een drukke maand. Van 13 tot 15 augustus organiseert het bestuur van het JOC opnieuw z’n JOC’N’ROLL. “We richten ons dit jaar echt op jong en oud”, aldus voorzitter Jens Oplinus.

Het Dadizeelse jeugdhuis, gelegen in de schaduw van de plaatselijke basiliek, beleeft hoogdagen. “Heel wat jonge mensen uit Dadizele komen naar onze activiteiten. Een nieuwe generatie jongeren vindt gemakkelijk de weg naar het jeugdhuis. Ook het nieuwe bestuur hangt goed aan elkaar. De komende jaren zien er heel rooskleurig uit”, aldus voorzitter Jens Oplinus. Samen met het bestuur van het jeugdhuis bereidt hij zich volop voor op JOC’N’ROLL, samen met het paasweekend de grootste activiteit van het jeugdhuis.

“Bij het opstellen van onze programmatie hebben we niet enkel rekening gehouden met jongeren van onze leeftijd. We hopen ook dat ouderen en kinderen zich tijdens onze driedaagse helemaal thuis voelen in en rond het jeugdhuis”, zegt Jens.

Oberbayernavond

JOC’N’ROLL start op dinsdag 13 augustus met een Oberbayernavond. Vanaf 18 uur is iedereen, al dan niet verkleed, welkom in het jeugdhuis. Wie verkleed naar het jeugdhuis komt, krijgt een gratis halve liter bier aangeboden. Jens: “Dit jaar kiezen we voor braadworsten in plaats van een barbecue. Die keuze maken we omdat we op onze openingsavond alles in het teken willen stellen van ons thema Oberbayern.” Net zoals vorig jaar is er op de openingsavond ook een bierpongtornooi.

Op woensdag 14 augustus opent het jeugdhuis twee uur vroeger dan de voorbije jaren de deuren. “Om de toekomstige JOC-generatie wat te leren kennen, starten we vanaf 14 uur met een kinderfuif. We voorzien ook heel wat kinderanimatie. In vergelijking met de voorbije jaren is dit een nieuw gedeelte binnen onze driedaagse”, zegt Jens.

Plaatselijk talent

De traditionele optredens op de tweede dag van JOC’N’ROLL blijven behouden. De optredens starten iets na 16 uur. Op de affiche staan Endometriosis, Anke, Melting Mallows, Fotress, The Black Gasolines en de Partyband. Ook zangeres Anke uit Slypskapelle komt langs voor een optreden. Jens: “We geven ook dit jaar de kans aan plaatselijk talent om hun kunnen te tonen. Daarbij hebben we gekozen voor groepen en artiesten die ook het oudere publiek kunnen bekoren. Ieder jaar kijk ik persoonlijk erg uit naar de optredens. Op die dag komen mensen van verschillende leeftijden samen om er een leuk feestje van te maken.” De tweede avond van de festiviteiten wordt afgesloten door de plaatselijke talentvolle dj Simon Loncke.

Hoogdag

Op donderdag 15 augustus beleeft Dadizele haar jaarlijkse hoogdag. Terwijl de ondernemers van ‘Dadizele Onderneemt’ voor de tweede keer de openingsceremonie in ‘t Torreke en de jaarmarkt in het centrum van de gemeente in goede banen leiden, gaan de festiviteiten in het jeugdhuis gewoon verder.

We geven ook de winnaar van onze dj-contest de kans om zijn kunnen te tonen

“Vanaf 10 uur kan men op ons sfeerterras genieten van een streepje zomerse muziek en een lekkere cocktail”, laat Jens nog weten. Wie na het afschuimen van de verschillende standen op de feestmarkt nog wil genieten van een drankje of een stevig feestje kan ‘s avonds in het jeugdhuis terecht voor de openluchtfuif. Vanaf 18 uur komen er verschillende dj’s langs. “Zo is DJ Doene bijvoorbeeld de broer van een van onze bestuursleden. We geven ook de winnaar van onze dj-contest de kans om zijn kunnen te tonen. Ook Kor, Simon Loncke, Don Joran, Mr. Majar en Nilz draaien hun beste feestplaten. Tijdens deze driedaagse hopen we nog meer plaatselijke jongeren te kunnen overtuigen om zich aan te sluiten bij het jeugdhuis”, besluit Jens.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier