Dat was een nieuwe grote ontgoocheling. Brecht Vervaeck (33), zoon van de 68-jarige zaakvoerder Hervé Vervaeck, is boos en ontgoocheld. "We hebben alles gedaan om aan de voorwaarden te voldoen en dan komt op de avond voor de heropstart zo'n nieuws binnen", reageerde hij woensdagavond. Hervé Vervaeck zelf is in shock afgevoerd naar het ziekenhuis. Esthio verloor nog geen klanten, de scholen gaven massaal aan hun traiteur te steunen, maar de economische schade is aanzienlijk.

Wij zijn niet te spreken over wat er gebeurd is en over de manier waarop en wanneer dit gecommuniceerd werd

Dat de band met de scholen goed is, bewijst nu ook de steun die er vanuit die hoek komt. "Als basisscholen keken we er naar uit dat we vandaag eindelijk opnieuw konden opstarten met warme maaltijden aan te bieden voor onze schoolkinderen. Maar wat er gisterenavond gebeurde is toch wel echt niet te beschrijven", klinkt het in een mededeling die de directies van de scholen waar Esthio levert gezamenlijk verspreidde. "Wij zijn niet te spreken over wat er gebeurd is en over de manier waarop en wanneer dit gecommuniceerd werd. Dit is voor ons en zeker ook voor de familie Vervaeck een brug te ver. Wij willen dan ook onze grote verontwaardiging laten blijken door donderdag om 14.30 uur met de directies die zich vrij kunnen maken af te spreken aan de gebouwen van de firma Esthio. Daar willen we onze verontwaardiging laten blijken tegenover de bevoegde instanties en onze steun tonen aan de firma Esthio."

Dat was een nieuwe grote ontgoocheling. Brecht Vervaeck (33), zoon van de 68-jarige zaakvoerder Hervé Vervaeck, is boos en ontgoocheld. "We hebben alles gedaan om aan de voorwaarden te voldoen en dan komt op de avond voor de heropstart zo'n nieuws binnen", reageerde hij woensdagavond. Hervé Vervaeck zelf is in shock afgevoerd naar het ziekenhuis. Esthio verloor nog geen klanten, de scholen gaven massaal aan hun traiteur te steunen, maar de economische schade is aanzienlijk. Dat de band met de scholen goed is, bewijst nu ook de steun die er vanuit die hoek komt. "Als basisscholen keken we er naar uit dat we vandaag eindelijk opnieuw konden opstarten met warme maaltijden aan te bieden voor onze schoolkinderen. Maar wat er gisterenavond gebeurde is toch wel echt niet te beschrijven", klinkt het in een mededeling die de directies van de scholen waar Esthio levert gezamenlijk verspreidde. "Wij zijn niet te spreken over wat er gebeurd is en over de manier waarop en wanneer dit gecommuniceerd werd. Dit is voor ons en zeker ook voor de familie Vervaeck een brug te ver. Wij willen dan ook onze grote verontwaardiging laten blijken door donderdag om 14.30 uur met de directies die zich vrij kunnen maken af te spreken aan de gebouwen van de firma Esthio. Daar willen we onze verontwaardiging laten blijken tegenover de bevoegde instanties en onze steun tonen aan de firma Esthio."