Directie Ter Groene Poorte kruipt zelf achter het fornuis tijdens Week van de Smaak

Voor een keer stak de directie zelf de handen uit de mouwen in de keuken. © WK
Redactie KW

Van 13 tot en met 24 november loopt de Week van de Smaak als een rode draad door de keukens van Ter Groene Poorte. De directie roert voor de gelegenheid zelf in de kookpotten in de grootkeuken, kinderen komen workshops slagerij volgen en er is aandacht voor het steeds populairder wordende veganisme.

Kinderen uit de buurt konden woensdag al komen kennismaken met het beroep van slager-traiteur, maar het echte startschot van de Week van de Smaak werd donderdag gegeven door de directie van de hotelschool. Iris Cornette en Christine Dhondt trokken in de grootkeuken de koksmuts aan en serveerden voor één keer ook de maaltijden van de leerlingen.

Volgende week staan de lessen van de specialisatiejaren in de bakkerijschool in het kader van veganisme. Op dinsdag 19 november verzorgen Stijn Vermeulen en Wim Vanroose, medewerkers van het tweesterrenrestaurant Bartholomeus en allebei oud-leerling van Ter Groene Poorte, de service samen met de leerlingen van de specialisatiejaren topchef en sommelier.

De eerste graad slaat tijdens de Week van de Smaak aan het vloggen: via videoboodschappen die gedeeld worden op de website en Facebookpagina van Ter Groene Poorte, leggen ze uit wat ze op school allemaal leren en waarom ze voor hun richting kozen.

(WK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier