Kinderen uit de buurt konden woensdag al komen kennismaken met het beroep van slager-traiteur, maar het echte startschot van de Week van de Smaak werd donderdag gegeven door de directie van d...

Kinderen uit de buurt konden woensdag al komen kennismaken met het beroep van slager-traiteur, maar het echte startschot van de Week van de Smaak werd donderdag gegeven door de directie van de hotelschool. Iris Cornette en Christine Dhondt trokken in de grootkeuken de koksmuts aan en serveerden voor één keer ook de maaltijden van de leerlingen. Volgende week staan de lessen van de specialisatiejaren in de bakkerijschool in het kader van veganisme. Op dinsdag 19 november verzorgen Stijn Vermeulen en Wim Vanroose, medewerkers van het tweesterrenrestaurant Bartholomeus en allebei oud-leerling van Ter Groene Poorte, de service samen met de leerlingen van de specialisatiejaren topchef en sommelier. De eerste graad slaat tijdens de Week van de Smaak aan het vloggen: via videoboodschappen die gedeeld worden op de website en Facebookpagina van Ter Groene Poorte, leggen ze uit wat ze op school allemaal leren en waarom ze voor hun richting kozen.(WK)