Directeur Joost en secretaresse Marianne nemen afscheid van vbs Watermolen

Marianne Deroo en Joost Vanneste kijken met veel plezier terug op de jaren in vbs Watermolen. © EDB
Redactie KW

Volgend schooljaar staan er heel wat veranderingen op stapel bij Vrije Basisschool Watermolen. Directeur Joost Vanneste (57) wordt coördinator van de scholengemeenschap Heule-Kuurne en secretaresse Marianne Deroo (63) gaat met pensioen.

Binnenkort neemt de loopbaan van directeur Joost Vanneste een nieuwe wending. Hij wordt coördinerend directeur van de scholengemeenschap Heule-Kuurne, waar ook vbs De Watermolen onder valt. “Ik voel het vertrouwen van de collega-directeurs en ben blij hier op De Watermolen te kunnen stoppen in schoonheid.”

Joost groeide op in de Watermolen en zat zelf op de schoolbanken in de Sint-Godelieveschool, zoals de school toen nog heette. Nog steeds woont hij in Heule. Hij is getrouwd en heeft twee zonen en een dochter. In 1983 startte hij als jonge onderwijzer in de school. “Toen ik startte, waren er voor het eerst meer mannelijke dan vrouwelijke onderwijzers. Ondertussen is dit weer veranderd en zijn er weer meer vrouwen.”

Gedreven team

Hij werd er in december 2005 directeur. “Ik mocht deel uitmaken van een enthousiast en gedreven team”, zegt hij. “Het is een team dat vernieuwend en vooruitstrevend werkt en goed onderwijs brengt. En het onderwijs blijft uiteraard het belangrijkste.”

Joost blikt terug op een fantastische tijd in vbs Watermolen. “Zowel op pedagogisch gebied als in de manier van lesgeven maakten we een grote evolutie mee. De leerkrachten zijn hier uiterst gedreven. We steunden en vertrouwden elkaar om verder vernieuwend onderwijs te geven.”

Daarnaast veranderde er onder het beleid van Joost heel wat aan de infrastructuur. De kleuterspeelplaats werd geschilderd in het thema van Nijntje, er kwam een extra kleuterklas, de pastorie werd verbouwd en de turnzaal gerenoveerd.

“Nu zijn we bezig met het verbouwen van het klooster, waar het zesde leerjaar haar stekje moet vinden.”

Naamsverandering

De naam van de school veranderde van Sint-Godelieveschool naar vbs De Watermolen. Joost gaf de school ook uitstraling met een nieuw logo en een nieuwe website. “Ik ben er trots op dat er nog steeds gesproken wordt over ‘t schoolke van de Watermolen, terwijl het een grote school met zo’n 440 leerlingen geworden is. We hebben nog steeds de uitstraling van een betrokken school die kleinschalig is in zijn grootheid. Het siert het team dat we deze uitstraling kunnen blijven bieden, want voor een grote school is dit niet evident.”

Ook secretaresse Marianne Deroo uit Heule neemt na 30 jaar afscheid van de school. Marianne is de echtgenote van Renaat Verstraete. Het koppel heeft met Bert (36) en Bram (34) twee zonen en er zijn drie kleinzonen. Ze startte haar loopbaan als telefoniste bij Primus in Gullegem en werkte daarna op het secretariaat bij dokters en radiologen. In december 1989 startte Marianne op het secretariaat van de Sint-Godelieveschool.

Naar Gambia

“Ik begon met 12 uur en deed ondertussen ook mijn opzeg bij een radioloog in Waregem.” Geleidelijk vulde Marianne het aantal uren aan en kreeg ze taken bij. Al jaren werkte ze 24 uur. Marianne deed haar werk heel graag. “Ik ben eigenlijk helemaal niet klaar om te stoppen en zal mijn werk enorm missen”, zegt ze. “Ik zal er wel van genieten om eens weg te gaan of te reizen. We gaan al jaren naar Gambia, waar we ons hart verloren hebben. We sturen er ook vaak kledij en oude naaimachines naar toe.”

Verder zal Marianne weer meer naaien en zal ze meer tijd hebben om boeken te lezen. “Ik zal ook nog meer wandelen met de hond en ook klaarstaan voor de kleinkinderen.” Marianne zal ook wel eens een uurtje langer kunnen slapen, maar ze zal de drukte en de contacten missen. “Ik heb mijn werk altijd graag gedaan. Als ik maar mijn telefoon had en met mensen kon babbelen”, zegt ze. “Ik ben een flapuit en recht voor de raap, en we voelden elkaar hier goed aan. Met Joost en de collega’s was het altijd fijn werken!”

(Els Deleu)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier